torsdag 12. januar 2012

Modningsakupunktur


Nå blir det mye snakk om graviditet og alt rundt det her på bloggen om dagen merker jeg. Sånn er det nok når termin nærmer seg - da er det jo stort sett graviditet og fødsel man går og tenker på. Dere får bare hoppe glatt over innleggene om dere synes at det er lite spennende ;)

I dag har jeg hatt min første time med fødselsforberedende akupunktur - eller modningsakupunktur. Formålet med dette er ikke å sette i gang fødselen, men å klargjøre livmoren for fødselen. Jeg er i utgangspunktet ikke så veldig alternativ av meg (selv om jeg nok har blitt mer alternativ med årene), men akupunktur er det jo vitenskapelig bevist at virker. Mange forskningsrapporter viser at gravide som har fått fødselsforberedende akupunktur føder raskere og lettere enn de som ikke har fått det. Så da skader det vel ikke å prøve?!

Jeg fikk akupunktur før fødselen sist også. Og siden jeg hadde såpass rask og grei fødsel sist, så tør jeg jo ikke annet enn å gjøre det samme denne gangen og..
De sier også at akupunktur mot smerter under fødselen, har bedre effekt om man har fått akupunktur på forhånd. Jeg hadde tenkt til å prøve det sist, men da rakk jeg ikke det gitt. Denne gangen må vi reise tidligere til sykehuset, siden vi bor lenger unna, så da kan det jo hende at jeg rekker å få akupunktur under fødselen også.

Jeg var så heldig at jeg fant en flink akupunktør like ved her vi bor. Hun satt også akupunktur for å hjelpe på hendene mine, som dovner bort og som verker om natten. Og så prøvde hun litt forsiktig med laser på et punkt over ribbeina hvor jeg har en brennende/stikkende smerte rett under huden. Jeg hadde det samme da jeg gikk gravid med Daniel, og regner med at det er en av ligamentene som har sitt utspring akkurat der, og som blir litt "betent" av å bli så strukket. Jeg er spent på om det har noen effekt på disse plagene!

Om noen andre har lyst til å gjøre det samme, så er det mange som tilbyr modningsakupunktur der ute. De anbefaler at man begynner i uke 35, men det er ikke noe i veien for å starte senere heller. Bare pass på å bruke noen som er seriøse, og som har erfaring med å sette modningsakupunktur. For meg var det også viktig at den jeg skal til har minst tre års utdanning innen akupunktur, og ikke bare diverse kurs.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.

Jeg fikk også akupunktur da jeg skulle ha sønnen. Jeg fikk tatt det på føden her jeg bor. Rakk bare en gang da. Fikk første gang torsdag, og skulle ha neste time på søndag, men søndag var de opptatte med fødsel, og natt til mandag gikk vannet og sønnen så dagens lys mandag morgen, 10 dager før termin :)
Lykke til, og jeg håper det hjelper på plagene.
Når har du termin?

Hilsen K

mona sa...

Takk for det! Termin er 16 februar :)