mandag 16. januar 2012

Kommende storesøsken


Jeg må si at jeg er spent på hvordan lille skal reagere på å få en liten baby i huset. Han snakker mye om babyen som skal komme, og om magen til mamma. Vi har også snakket mye om at babyen kommer til å "spise pupp", og at den må skiftes på osv. Han virker jo veldig forberedt igrunn, og virker veldig innstilt på at babyen skal bo her sammen med oss. Men jeg tviler vel sterkt på at han egentlig skjønner hva det innebærer - han er jo tross alt ikke tre år enda, og det er jo til og med vanskelig for voksne å skjønne hva det innebærer å få en ny baby i huset.

Jeg har hørt om flere som har kjøpt en liten gave til de kommende storesøsknene, som skal være fra babyen. Dette syntes jeg igrunn var en god idè, sånn at de også får litt ekstra oppmerksomhet når det meste handler om den nye babyen. Derfor har vi kjøpt inn et legohus til lille, som jeg er rimelig sikker på at kommer til å være populært.


Ellers har vi selvfølgelig tenkt på at det er viktig å prøve å gjøre overgangen så smidig som mulig for storebror. Det vil si at mor kanskje ikke trenger å sitte med babyen på fanget hele dagen, men også gi litt oppmerksomhet til storebror. Jeg har f.eks. tenkt på at jeg gjerne vil fortsette med å gå og svømme sammen Daniel - bare jeg og han, så ofte vi får det til.

Er det kanskje noen andre som sitter inne med noen gode tips som de vil dele? Hva gjorde dere for at overgangen skulle bli greiest mulig for storesøsken?

6 kommentarer:

Line sa...

Hei !
Titter stadig innom bloggen din for å lese om din lille familie. Er selv 23 år og sykepleierstudent. Selv om jeg ikke er helt på familiestadiet her i livet, så synes jeg det er koslig å lese mammablogger, spesielt siden du er sykepleier selv også!:) Nydlig liten gutt du har. Lykke til med fødselen, og den lille prinsessen som kommer:)

Kari Anne sa...

Spennende tider i vente for liten og stor:). Jeg fikk minstemann i april 2011, storebror var da nesten 4 år. Hos oss har der gått veldig fint. Men nå er jo han et år eldre. Det som var viktig for både meg og storebror var at vi hadde litt alenetid. Vi dro på ting alene, mens lillebror var igjen hjemme med pappa. Litt vanskelig i starten når det er mye pupping, men en time eller to gikk fint:). Gave er også en kjekk ting. De som besøkte oss var også veldig flinke til å gi storebror oppmerksomhet, og mange hadde med en liten gave til han også.

Det legohuset var kjempefint, er det duplo eller smålego?

Masse lykke til:)

mona sa...

Takk for hyggelige hilsener Line og Kari Anne! Koselig at dere titter innom og liker bloggen :)
Kari Anne: Det er smålego - vi har såvidt gått over på det nå. Det er et sånnt sett hvor man kan bygge tre forskjellige hus av den samme legoen.

Nette´s lille Drømmeverden sa...

Jeg tror nok det kommer til å gå kjempe fint :)

Klem

Siw Aina sa...

Det kommer til å gå kjempe fint, det er jeg sikker på.
Da Håvard skulle bli født var jeg veldig spent på lille frk bortskjemte enebarn, the one and only Rebecca. Alle var sååå sikker på at hun skulle bli den mest sjalu ungen i universet. Men nei da, snuppa tok det kjempefint og gleda seg over lillebror. Men jeg prøvde å be folk diskret om å ta med en liten ting til henne også når de kom på barselbesøk, kansje heller det enn til babyen. Det gjorde de, og det tok fokus bort fra at alle kom for å treffe lillebror de første dagene. Hun trodde de kom for å gi henne små gaver og sjokolader hun ;)

Renathe sa...

Det sikkert kjempefint :) Du tenker mye på de viktige tingene, og bare det og være oppmerksom hjelper i massevis. Min var bare 17mnd når lillesøster ble født, men han synes det var stas og kjøpe gave til henne, hjelpe til og ordne klart.. Snakke om hvor hun skulle sove og at hun skulle sitte ved siden av i bilen.. gjorde ting klare litt lenge før slik at bror fikk være med på og ordne.
De er nå 3 år og 1,5år og er som tvillinger.. gjør alt sammen, hermer og sover på samme rom for det er det de vil :)