onsdag 5. oktober 2011

Pilatesball


I dette svangerskapet har jeg vært periodevis veldig plaget med bekkenet, og periodevis vært nesten helt fin - alt etter hva jeg har gjort av fysisk aktivitet. Jeg er selvfølgelig livredd for at dette skal forverre seg utover i svangerskapet, sånn at jeg ikke klarer å jobbe. Derfor vil jeg gjerne forebygge så mye som mulig. Jeg har jo nevnt tidligere at jeg har stått lenge i kø hos fysioterapeut, så det er tydelig at man bare må gjøre litt research selv hvis man skal komme noen vei.

Det som ihvertfall er noe av det viktigste for å forebygge, er å styrke kjernemuskulaturen. Jeg fikk et tips om at yoga skal være bra for bekkenet, så nå har jeg gått til innkjøp av en yogadvd for gravide - så gjenstår det bare å se om jeg klarer å få brukt den et par ganger i uka. Et enklere tiltak som jeg også har gjort er å hente frem en gammel (og fint lite brukt) pilatesball. Denne har jeg tenkt til å sitte og ruge litt på hver kveld foran tvèn - veldig enkelt, og forhåpentligvis bedre enn ingen ting!!

Daniel syntes ihvertfall at det var veldig morsomt med den store ballen som plutselig lå i stua her, og lekte lenge med den da han kom fra barnehagen i dag. Så da ble det jo dobbel nytte av en gammel pilatesball :)

6 kommentarer:

Størstepia sa...

Hehe, ja jeg hadde en slik ball liggende mens jeg var gravid jeg også, men det var mest småtten som lekte med den;)
håper det hjelper med yoga!
Jeg var hos kiropraktor, fysioterapeut og på varmtvannssvømming og syns det hjalp.
Klem fra størstepia

Elin sa...

Syns du er kjempeflink som faktisk gjør noe aktivt for å bedre situasjonen din! Både yoga og ball kan være kjempebra for bekkenmuskulaturen :) En annen ting som kan være lurt er å kjøpe og bruke et bekkenbelte som stabiliserer bekkenet. Bekkenløsning skyldes hovedsaklig av hormoner som gjør leddene i bekkenet mer bevegelig, og det er ikke noe du kan styre. Jeg vet at et sånt belte har hjulpet mange.
Krysser fingrene for at du ikke blir verre utover i svangerskapet!
Klem!

Karoline sa...

Heisann! Dumt det der med bekkenløsning. Jeg fikk det heldigvis ikke før sent i graviditeten. Det eneste de har sagt til meg her borte i "uniten" som kan hjelpe er et slags støttebelte. Det har hjulpet litt, men hjalp mer for rygg plager enn bekken plager egentlig. Men det hjalp! :)
Håper det forblir som det er, og at du ikke blir vœrre ihvertfall! Lykke til!

Marianne sa...

Da jeg var på svangerskapskurs spurte jordmor om noen hadde prøvd å sitte på pilatesball. Det var èn, noe alternativ, graviddame som svarte: "JA! Og det var akkurat som å være i kosmos!"
Med andre ord; den ballen der kan visst gi deg de utroligste opplevelser :)

★ Heidi ★ sa...

Jeg gikk paa prenatal trening i spania og der gjorde vi mange övelser som var bra for aa styrke nettopp bekkenmuskulatruen. Jeg skal lage et innlegg en dag med en app som venninnen min har laget for gravide.
Selv hadde vi en slik ball hjemme og den brukte jeg en del. Under födselen satt jeg oppaa og tom laa over den og bevegde meg frem og tilbake. Funktet utmerket.
Og saaklart var den morsom aa leke med for Marcus. Store store ballen:)
Ha en fin dag i forstaden!

mona sa...

Takk for flere tips jenter!
Haha marianne, jeg har ikke merket noe til den kosmosfølelsen enda, men skal kjenne ekstra godt etter neste gang ;)