torsdag 10. mars 2011

Torsdagstanker


Jeg har vært lite syk i livet mitt, og i løpet av de seks årene jeg gikk på barneskolen var jeg vel borte tre dager. Ifølge Daniel sin bestemor, så var også pappaen til Daniel veldig lite syk da han var barn.
Da jeg gikk gravid gjorde jeg det meste etter boka - jeg spiste møllers dobbel og folat, spiste passelig sunn og variert mat og holdt meg selvfølgelig langt unna røyk og alkohol.

Med Daniel føler jeg også at vi har gjort det meste etter boka - han ble fullammet til han var seks mnd (bortsett fra at han såvidt fikk små smaksprøver etter at han hadde fylt fem mnd), og jeg ammet han også til han var godt over året. Etter at han begynte å spise vanlig mat, har han stort sett fått hjemmelaget, variert og sunn mat. Han får minst sine fem om dagen, spiser fisk minst to ganger i uka og tar tran når mor husker det.

Så da kommer vi til kjernen i det jeg lurer på i dag. Hvordan i all verden hadde immunforsvaret hans vært hvis vi ikke hadde gjort noe etter boka?? Jeg synes bare at det er så veldig rart at han er så utrolig mye syk... Man skulle jo tro at jeg hadde kjøpt immunforsvaret hans på billigsalg på nille.

Denne gangen er det spysyken som har inntatt heimen igjen - for tredje gang i år.. Jeg håpet liksom i det lengste at det skulle bli med den ene gangen han kastet opp i barnehagen, og at det bare var tilfeldig at han kastet opp. Men i ettermiddag har han vært slapp og ikke villet spise noe som helst. Da han drakk et lite glass med biola, så kom det rett opp igjen - utover stuegulvet.

Jaja, det var nok et syteinnlegg fra denne kanten. Han har jo forsåvidt vært lite syk etter nyttår, sammenlignet med halvåret før jul, så jeg bør vel bare holde munnen lukket og være fornøyd. Jeg får trøste meg med at det ihvertfall ser ut til at det går den rette veien..

4 kommentarer:

Pia sa...

Vi kan vel forsatt tro at han gjør unna all sykdom nå, og fra toårsalder kommer han til å ha jernhelse?

Siw Aina sa...

Næmmen, jeg skjønner at du er sliten Mona.
Men som Pia sier, vi krysser fingrene for at Daniel har fått sin dose med sykdom nå.

De to største her har vært to forskjellige. Rebecca var (og er) aldri syk, Håvard var syk hver annen uke de første årene av sitt liv.

Det var til slutt pinlig å ringe inn sykt barn på jobben...

Sender over så mange godbedringsvibber jeg klarer å oppdrive.

klem

Elin sa...

Jeg syns ikke at du skal tenke sånn i det hele tatt! Barn er så utrolig forskjellige!
Storesøster her i huset var sånn som Daniel, syk i ett sett fra hun kom til tom det første året hun gikk i barnehage. Heldigvis ikke så mye spysjuka, men alt annet, ører, hals, forkjølelser, influensa, you name it! Det gikk i ett med sykdom! Vi var etterhvert flaue for hver nye gang vi måtte ringe inn med sykt barn fra jobb. Etter dette har hun nesten ikke vært syk (om man ser bort fra øreproblematikken hennes).
William derimot, han hadde noen runder med sykdom den første høsten (2009) og noen runder i fjor vår, men etter det har han stort sett holdt seg frisk. De er to forskjellige individer, og tar nok til seg ulike ting også, for den ene kan ha blitt syk uten at den andre har blitt det.
Tanken min er at dette er ikke noe man kan styre med kosthold eller noe sånt. Selvfølgelig står barnet sterkere med et sunt og variert kosthold, men det er ikke noen regel som sier at barnet ikke blir sykt om man spiser rett.

Jeg skjønner så utrolig godt at du er sliten og lei nå Mona. Og du har all grunn til å være det. Daniel har vært mye syk det siste halve året.

Jeg håper virkelig at han har fått sin dose sykdom nå, for han har virkelig fått mer enn nok, og holder seg frisk i lang lang tid!
En ting er i allefall sikkert. Hver nye sykdom styrker immunforsvaret hans, så alt dette bunner kanskje ut i noe positivt etterhvert!

Ønsker atter en gang god bedring til Daniel!
Og en stor og god klem til mammaen hans!

Wenche sa...

Jeg kan vel stort sett skrive det samme innlegget på min blogg, men jeg kan i tillegg legge til at jeg selv har blitt smittet av det meste Daniel har dratt med seg hjem det siste halvåret.
Jeg har vært mer syk de siste månedene enn jeg har vært tilsammen tidligere i livet mitt..

Pappaen min trøster meg ofte med en artikkel han leste om at totalt sett er det fleste barn like mye syke frem til de er ferdig med barneskolen. Dvs at når våre Daniel'er blir friske fra alt det her så blir de aldri syke igjen!!
Hurra! ;-)