lørdag 26. februar 2011

Ikke helt etter planen..

I går hadde jeg fri fra jobben, så Daniel og jeg hadde lenge planlagt en tur ut i provinsen for å besøke en god venninne. Hun fikk barn nr tre for åtte uker siden, så vi gledet oss selvfølgelig til å hilse på det nye tilskuddet i familien :)

Først måtte vi bare en liten tur innom fastlegen, ettersom det viser seg at Daniel hadde en salmonellainfeksjon i slutten av januar. Ikke en rent liten en heller, skal vi tro fastlegen. Hun mente det var ren flaks, og at Daniel må ha et veldig godt immunforsvar (ja, hun sa så) siden han ikke ble mer syk enn hva han ble. Han hadde nemlig to forskjellige stammer av salmonella, og den ene av de er visst en av de aller verste.
Siden salmonella er såpass sjelden her i Norge, er det meldepliktig. Det vil si at det må sendes inn papirer til kommunen, og vi må ta oppfølgingsprøver for å se at det er helt borte.
I tillegg, så våknet Daniel med øyebetennelse i går, så vi fikk øyedråper av legen når vi først var der.

Jeg snakket litt med legen om hvordan det er å besøke en liten nyfødt hvis det skulle være sånn at infeksjonen ikke er helt borte, og vi ble enige om at siden han nå har vært frisk i tre uker og hvis vi var nøye med å sprite hender, så skulle det ikke være noe problem. Det smitter jo tross alt bare hvis man får det som ligger i bleia i munnen...

Etter mye om og men, henting av medisiner på apoteket osv, kom vi oss endelig avgårde til besøket. Russetante Camilla var også der med sin lille Leon. 
Selv om vi ikke treffes så ofte, så er det alltid like koselig og akkurat som i gamle dager når vi treffes. Ja, hvis man ser bort ifra at det nå er en gjeng med unger som forstyrrer oss mens vi skravler da ;)

Jeg var selvfølgelig hypernøye med at Daniel måtte sprite hender, og hadde nye og rene klær på han.
Jeg merket jo forsåvidt at han hadde litt dårlig matlyst til frokosten, og under besøket spiste han bare to vaffelhjerter. Plutselig luktet jeg en mistenkelig lukt, og det viser seg at noen har blitt løs i magen igjen. Og ikke bare løs heller, på den nye bodyen så jeg mistenksomme flekker på ryggen. Djeezes...

Så det endte med at vi måtte låne dusjen. Heldigvis hadde jeg rene klær i bilen, siden vi skulle på middag og overnattingsbesøk til onkel Thomas på kvelden. Etterpå lå jeg på knærne og vasket dusjen, i angst for at det skulle ligge salmonellabakterier i dusjen der. Hadde ikke akkurat vært så morsomt om man smitter en familie med tre små barn, den minste på bare 8 uker, med salmonella liksom!!

På vei fra besøket, dro vi innom Daniel sin mormor og morfar. Etter at Daniel ikke ville ha middag, gikk vi og sov en liten lur. Og da vi våknet opp fra luren hadde den lille selvfølgelig fått høy feber, og var kjempeslapp. Herlig!!

Dermed endte Daniel og jeg med å sove hos mormor og morfar, mens pappaen til Daniel dro på middagsbesøk og overnatting på Nesodden alene..
I dag har Daniel vært kjempeslapp, og etter å ha spist et egg til frokost, kastet han opp. Han har bare kastet opp den ene gangen, men har knapt spist i hele dag. I tillegg har han øyebetennelse, hoste og er snørrete. Er igrunn usikker på om han har fått en liten omgangssyke samtidig som han har blitt forkjølet, eller hva det er.
Og så jeg som snart hadde tenkt å skryte av at Daniel har vært frisk i nesten hele februar da!! Æsj...

Jaja, han virket ihvertfall litt bedre utover dagen i kveld, så vi satser på at det er kortvarig. Jeg angrer selvfølgelig veldig på at jeg dro på venninnebesøk i går, og håper virkelig ikke at vi har smittet noen. Men, men.. Man kan jo aldri vite sånne ting på forhånd..

5 kommentarer:

Elin sa...

Huff jeg kjente det knøt seg i magen da jeg leste han hadde hatt salmonella! Men det virker jo som om at alle infeksjonene og rundene med sykdom han har hatt i høst iallefall ha vært bra for noe da, med tanke på immunforsvaret hans.

Utrolig kjedelig at han igjen har blitt syk. Stakkar lille Daniel-vennen, må snart ha fåt sin dose med sykdom og elendighet :( Krysser fingre og håper på at dette er noe som er fort avseg styrt. At han riktig fort er frisk og rask igjen.

En stor god bedrings klem fra oss!

Nette´s lille Drømmeverden sa...

Huff, det var skummelt! Bra at han er en sånn tøff gutt og klarte seg veldig bra.

kjedelig at han har blitt syk igjen,
god bedring!

Regni sa...

Huff, så skummelt med salmonella. Gutten deres må ha god motstandskraft mot bakterier, selv om han ble syk igjen. Håper han kommer seg raskt og at dere får nyte resten av helgen. :-)

mona sa...

Takk for det!
Nei, det var ikke noe særlig med den salmonellaen altså.. Vi mistenker at han har fått noe dårlig mat på flyet på vei hjem fra Thailand-turen, nærmere bestemt en sandwich som de serverte barna - herlig!

Line sa...

Nei&nei, syk igjen. Håper det går fort over. Jeg hadde så lyst til å skryte på oss en hel måned fri i januar jeg også, men han rakk å bli syk før vi runda februar med både omgangssyke og bronkiolitt - samtidig for sikkerhetsskyld.

Disse gutta våre må bli noen superfriskinger når de blir større altså! De har jo jobba med dette immunforsvaret non-stop.

God bedring :)

Hilsen hun som bare kommenterer sykdomsinnleggene :P

Line