fredag 11. februar 2011

Ambivalens

Vi har lenge tenkt på at vi ønsker oss litt større plass, dessuten ønsker vi oss egen uteplass. Hvis man skal få disse tingene, så må man ut av byen. Ihvertfall med vår økonomi - saken hadde selvsagt vært en annen om man hadde vunnet i lotto.. Jeg hadde forsåvidt ikke ønsket at barna skulle vokse opp midt i byen uansett, men det er da mange fine steder i utkanten av byen hvor man kan få seg et fint (og rådyrt) hus.

Vi har snakket litt med et vennepar om å bygge en tomannsbolig sammen. Men enn så lenge så har det ikke dukket opp noen egnet tomt.
For litt siden fikk vi nyss om at et av husene like ved Daniel sin mormor og morfar skal legges ut for salg. Dette ligger veldig fint til på feltet, er romslig, og har en fin hage. Hvis vi er heldige, så kunne vi nok fått huset uten å måtte gjennom noen budrunde. Bakdelen er at det er en del som må gjøres i huset, og så synes vi at det er litt langt unna Oslo med tanke på pendling.

Ellers så har vi tittet på en del rekkehus, på et sted som er litt nærmere byen. En god venninne av meg bor på et område hvor det er utrolig barnevennlig og koselig. Her er det nå lagt ut et rekkehus som er superfint. Hvis det er like fint som det ser ut til på bildet, så trenger vi nesten ikke å gjøre noen ting i det. Fordelene er at det er ekstremt barnevennlig, vi trenger nesten ikke å gjøre noe i huset, det er nærmere byen og det blir billigere for oss enn om vi evt skulle kjøpt huset og pusset opp. Bakdelen er at det kun er tre soverom, ingen kjeller-/loftstue og ikke like stor og fin hage/uteplass.

What to do??10 kommentarer:

Siw Aina sa...

Nei du Mona, what to do??
Tror dere bare skal følge magefølesen jeg. Ikke gjør noe forhastet!
Jeg tror god plass er viktig. Vi valgte selv å flytte til et mindre sentralt sted, i bytte mot god tumleplass i huset. Nå ligger alt en kjøretur unna, men til gjengjeld har vi 230 kvadrat å tumle(rote) på. Vel verd alle bilturene. Men vi er så forskjellige, og har så forskjellige behov.

Lykke til med valget :D

Siv Iren sa...

Ah, nei det er vrient å si altså. Jeg ville nok ha gått for rekkehusalternativet tror jeg:)

Wenche sa...

Jeg ville gått for hus.
Men jeg liker å ha masse plass rundt meg, og å slippe å dele vegger med noen andre. :-)

Skjønner godt at det er vanskelige valg.
Bolig er så vanskelig å velge fordi det er dyrt og det er tross alt der man skal bo og tilbringe livet sitt. Hvis ikke dere er sikre på noen av disse valgene ville jeg kanskje ventet til det kom noe dere veldig gjerne ville ha? Hvis man er usikker er det som regel en grunn til det.. :-)

★ Heidi ★ sa...

3 soverom er vel ikke saa gale...?
Jeg har vokst opp i et hus med tre soverom, ett til hvert av oss barna og ett til foreldrene. Barn syns jo ogsaa det er veldig kos aa sove paa samme rom, saa det kan jo kanskje vaere en lösning en stund. Men kommer jo an paa hvor mange barn du har tenkt deg da;)

mona sa...

Hihi.. Nei, tre soverom er absolutt ikke galt altså. Ser at det kanskje kom ut litt feil. Er bare det at vi har fortsatt ikke bestemt oss for om vi skal ha to eller tre barn (selv om vi enda bare har en, og overhode ingen på vei enda. Bare så det er nevnt). Dessuten så har vi så mye familie som bor langt unna, så det kunne vært fint å hatt ihvertfall et eget gjesterom. Og hvis man skulle vært enda mer storforlangende, så hadde det jo ikke vært dumt med et eget kontor-/hobbyrom også ;)

Ikke lett å bestemme seg altså. Jeg vingler frem og tilbake hele tiden.. Jaja, det er jo ikke sikkert at vi får noen av de to alternativene til prisen vi ønsker uansett, så vi får vel bare vente og se.

Størstepia sa...

Ja, det er ikke lett det der...
Vanskelig å si, men det viktigste er vel magefølelsen deres...
Man har jo alltid en liten følelse for noe, man heller som regel LITT mer mot en av tingene, selvom man har lyst til begge...

Ønsker dere lykke til med avgjørelsen, uansett hva dere velger!!
Klem fra størstepia

Elin sa...

Hadde det vært mitt valg, hadde jeg ikke nølt. HUS! Godt med rom og plass, og ingen naboer vegg i vegg. Tenk å kunne få stor og fin hage der barna kan få leke og utfolde seg! Det at det er et oppussingsobjekt er i mine øyne bare positivt ;) Da får dere forme hjemmet dere ut etter deres ønsker!

Vårt hus ble kjøpt som et oppussingsobjekt. Vi pusset opp 2 soverom, la nytt gulv på stua og malte veggene på kjøkkenet før vi flyttet inn. Resterende har vi tatt litt etter litt når vi ser at vi har hatt råd til det. På den måten har vi ikke måttet ut med noen enorme summer for oppussing eller låne opp til det. Nå, 4 år etter at vi kjøpte hjemmet vårt er det mer eller mindre totalrenovert. Vi har skapt vårt eget hjem! Flere har kommentert at den gamle huseieren ikke ville ha kjent seg igjen.

Men følg magefølelsen deres! Da kan det ikke bli feil ;) Lykke til med valget!
Stor klem!

Nette´s lille Drømmeverden sa...

Så spennende da :) du får lykke til med å finne ut av ting. jeg hadde valgt hus.


klem

Regni sa...

Så spennende med kanskje snarlige flytteplaner Mona. Nå vet jeg ikke hvor stor forskjell det blir i pendling om dere skulle gått for huset vs rekkehuset, men jeg er nok enig i det Wenche og Elin skriver, det er utrolig godt å ha et eget hus, med masse plass rundt seg og ingen naboer kloss oppi husveggen. Det at besteforeldrene bor i nærheten er kanskje ikke heller noen ulempe. Vi bor veldig nært foreldrene mine, og det hender rett som det er at moren min kommer og tar med seg snuppa på en trilletur eller vi kan la henne være igjen hos dem når vi er på besøk og må ordne litt hjemme, og så kan de bare komme med henne en time eller to senere. Men jeg er også enig med de som sier at dere må kjenne på magefølelsen, den er ofte veldig riktig. Lykke til med husvalg, nå eller i framtiden! :-)

Anne-Marte sa...

Jeg ville prøvd å tenke noen år fram i tid: Tenker dere at den neste boligen skal bli den endelige boligen? I så fall ville jeg helt klart ha gått for eneboligen. Hvis dere tenker at dere kommer til å flytte en gang til før dere slår dere ned, ville jeg kanskje ha gått for rekkehuset.

Vi har jo tre soverom der vi bor nå, og de er allerede god fylt opp med foreldre, barn og gjesterom/kontor. Vi synes det er veldig greit å ha det ekstra rommet til gjester/kontor. Derfor kommer vi til å ha Mini2 på samme rom som Sverre når den tid kommer. Men når jeg blir "voksen", vil jeg at barna skal ha hvert sitt soverom + et ekstra rom eller kjellerstue til kontor/gjester/oppholdsrom for barna når de ikke gidder å henge med foreldrene lenger.

Så hvis det neste huset blir det endelige, ville jeg helt klart ha gått for enebolig. :-)