torsdag 13. januar 2011

Risikosport


Ja, for når man er mamma til et barn som drar med seg alt som er av sykdommer fra barnehagen, samtidig som man jobber i full stilling, så blir det sjelden tid til tur hos frisøren. Jeg har faktisk ikke fått klippet meg siden vi var på sommerferie i Vadsø i august, så det var på høy tid.

Da pappaen til Daniel foreslo at jeg kunne klippe meg her nede, måtte jeg le. "Er du gal?? Man kan da ikke klippe seg her nede!?". Men etterhvert som tanken fikk modnet litt, fant jeg ut at det kunne vel ikke være så ille. Eller?? Og siden det i dag var fullt regnvær på formiddagen, og overskyet utover dagen (æsj, vi som akkurat hadde begynt å jobbe med brunfargen i går), fant jeg ut at i dag måtte være dagen for en frisørtime.

Ved siden av bungalowen til våre venner, ligger det en frisørsalong. De som driver den bor der faktisk, og sover på madrasser på gulvet om natten. To gutter, som er litt eldre enn Daniel, pleier å komme og leke litt hos oss om dagene. Og når de skal sove formiddagslur ligger de bare på gulvet i salongen.
Jeg kunne jo ikke annet enn å velge akkurat denne salongen!


Det begynte jo ikke så verst. Jeg fikk ligge på en fin undersøkelsesbenk (?) da hun vasket håret - vasket håret i iskaldt vann. Og jeg må si VASKET håret, for jeg har aldri vært hos en frisør som har vasket håret så grundig. Det føltes som jeg hadde  en stor hette med skum på hodet, og hun skummet og skummet og skummet - ja, dere skjønner greia..

Så var det tid for klippen. Og jeg har aldri vært hos en frisør som er like effektiv med klippen - vi snakker en - to - tre - ferdig. Ikke dårlig!
Etterpå dro hun frem både føner og rettetang, og jeg skal si hun var ivrig med rettetangen. Jeg ble litt nervøs en stund for at hun skulle svi av meg deler av håret, men det ser ut til at det gikk fint. Til slutt tok hun frem en sånn saks som man tynner ut håret med, og tok helt av..

Og resultatet... Jo, jeg tror ikke det ble så galt! Det må da være verdt 60 kr!? Og bare overse at håret også kunne trengt noen nye striper. Det sparer jeg til jeg er hjemme i Norge igjen. Jeg er da ikke helt gal heller ;)


Jeg må forresten også nevne at jeg spurte frisøren litt om arbeidstidene deres her, siden vi ser vi er på jobb fra tidlig morgen til sent på kvelden. Hun bekreftet at de jobbet hele dagen, og da jeg spurte om de har fridager innimellom kunne hun melde om at de har èn fridag i året. Èn fridag i året!!!!!! Huff, jeg fikk helt vondt da hun spurte om hvor mye ferie vi hadde, og jeg måtte fortelle at vi har fem uker i året. Jeg utelot å fortelle at vi i tillegg har to dager fri i uka...


Jeg fikk jo tilbakemelding tidligere på at det var savnet flere bilder av mor. Så her har dere meg, i egen person ;) Vi måtte selvsagt ta en liten fotosession på stranden etter frisørtimen.


Og siden det plutselig kom masse bilder av mor, tenkte jeg at jeg kunne legge ved et bilde av den kjekke pappen til Daniel ;) Det var igrunn et litt dårlig bilde, men jeg likte det så godt allikevel.

5 kommentarer:

silja a sa...

Så fin du ble!!! e det mørkere under enn over?

mona sa...

Takk :) Det er nok mørkere under, ja. Jeg har tydeligvis blitt mørk i håret med åra, for det er nok min naturlige farge som er under. Og håret over har nok blitt lysere siden da jeg stripet det sist...

Størstepia sa...

Så herlig da.
Disse thaidamene er virkelig nøye når de gjør noe - om de masserer eller vasker hår:-)
Uansett så er det helt fantastisk å bli ordnet med når man er i Thailand. Alt er jo så billig!

Ha det kost videre!
Klem fra størstepia

Elin sa...

Fine damen :)
Du er skikkelig tøff! Jeg vurderte i 2,5 sekund å ta turen til en frisør i Thailand, men slo det fra meg. Nei, det er virkelig risikosport!
Men resultatet ditt ble jo kjempebra :) absolutt verdt 60 kr!

Hegeslilleboble sa...

Hehe, det så jo ut som en flott benk.... eh...:). Men fin ble du jo da!!! veldig verdt 60 kr!!! Kjekt å se bilder av alle sammen:)