Denne var så god at jeg syntes jeg måtte dele... Min kjære er jo som jeg har nevnt før veldig flink på kjøkkenet - til min store glede! Denne gangen har han prøvd seg på hjemmelaget musli, herlig, herlig!!
Oppskriften fant han her.
Og for de som ikke gidder å trykke seg videre, så legger jeg den også ved her inne. Dette blir en stor posjon. Vi lagde halvparten, og det er allerede spist opp:
Ta det du har av korn, nøtter og tørket frukt, det kan ikke bli mislykket. Vi bruker:
300 g lettkokte havregryn (vanlige)
300 g store havregryn (pappaen til Daniel angret på at han ikke tok mer av de store)
100 g sesamfrø
100 g solsikkefrø
100 g linfrø
150 g havrekli
150 g walnøtter
2 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
Det våte:
1 dl. mais eller rapsolje (eller en annen mild olje)
2 stoooore skjeer honning
Resten:
150 g Bananchips
250 g Rosiner
Sett ovnen på 175 grader.
Putt det tørre i en langpanne slik:
Så varmer du oljen og honningen litt i en gryte så honningen blir flytende. Ikke koke, da blir honningen til skum.
Hell blandingen over det tørre og rør godt sammen. Stek i 25 - 30 minutter. Røre godt om en tre-fire ganger i løpet av steketiden. Blandingen skal bli lett gylden. Ta den ut og la den stå til den er kald. Så putter du oppi bananchips og rosiner.Rør rundt, og ha den i en passelig stor boks eller på et passelig stort glass. Vi brukte en kakeboks, men mor vurderer å kjøpe en fin krukke som kan stå på kjøkkenbenken ;)
2 kommentarer:
Heisann!
DU fikk sikkert ikke sendt fordi det er .no på slutten, jeg slet i starten med å huske det jeg også, er liksom hotmail.com man husker:-)
Skriv en mail da vel:-)
Klem fra størstepia
Mmm. Jeg har fått noe lignende selv, lurer på om det er den samme og den var fantastisk god! Kanskje jeg må snu meg rundt å handle inn?
Legg inn en kommentar