lørdag 8. januar 2011

Kulturforskjeller

 I Thailand er de glad i barn. Jeg kan nok gå så langt som å si at de er ekstremt opptatt av barn, hvis man sammenligner med Norge. Jeg ble forberedt på dette på forhånd, og vi fikk den første opplevelsen allerede da vi kom på flyplassen i Bangkok. Mens vi sto og snakket med noen kjente, kom den ansatte i butikken ved siden av og bare løftet lille opp av vogna.

Nå er vi allerede veldig godt vant med sånne ting, siden det skjer omtrent hele tiden. En ting jeg derimot ikke er helt fortrolig med enda, er at de gjerne vil servere lille diverse godsaker. Det begynte allerede på flyet, da en dame bak oss begynte å servere lille vingummibjørner (hun var ikke Thai da, bare så det er nevnt). Lille har såvidt fått smake litt kake, is og sjokoladekjeks hittil i livet sitt, så jeg var ikke så veldig happy for at damen foret han med bjørner fulle av sukker og e-stoffer. Etter at han hadde spist en god porsjon sa jeg ifra at jeg syntes at han hadde fått nok. Damen sa at hun skjønte det, men bare fortsatte å gi allikevel. Folk som ikke har barn selv skjønner seg kanskje ikke på sånne ting!? Det er jo supert å ha en unge som er høy på sukker for første gang i livet sitt, når man sitter på en laaang flytur liksom..

Ja, det var visst en aldri så liten avsporing. Det jeg egentlig skulle frem til, er at de mer enn gjerne serverer den lille kjeks eller annet godt. Her om dagen var det en ansatt i restauranten som serverte lille en skål med melon. Det er jo vel og bra. Det var bare det at han spiste av den samme gaffelen selv - en til lille - og en til seg - og en til lille, osv. De fleste som kjenner meg vet at jeg har en (bitteliten) bakteriefobi, så dere kan jo tenke dere hva som kvernet rundt i hodet til mor... Hehehe


Jaja, det er jo stort sett bare hyggelig at de gir mye oppmerksomhet til de små. Daniel er ihvertfall storfornøyd  - og noen ganger en smule skeptisk ;)

4 kommentarer:

Siv Iren sa...

Jeg har opplevd det samme, og jeg reagerer nok spesielt på det at de bare løfter barna opp av vognen. Nora har en venn med thai-mamma, og hun gikk direkte bort til Mali som liten og løftet henne opp. Gjett om jeg ble lang i nebbet, hun lå jo der fordi hun skulle sove liksom... Det er jo selvsagt godt ment, og hun er supersnill! Men det er jo litt uvant for oss nordboere:)

Elin sa...

Jeg var også heldigvis forberedt på det da vi reiste nedover, så det ble ikke et stort sjokk! De mener det jo bare godt, de elsker barn og da er hvite barn noe helt eksepsjonelt. Det var flere som lurte på om de fikk ta bilder av seg selv ved William i vogna.
Mating med samme gaffel... Hmmm... Jeg tror jeg hadde satt foten ned, selv om bakteriefobien min ikke er like stor som din ;) Det kan liksom bli for mye av det gode.

Pia sa...

Kjenner til det der med godsaker - det er vel når vi har vært ute og reist at våre små har fått sine debuter med kjærlighet på pinne, tyggis og annet søtt...
Og små hvite barn med lyst hår en en severdighet, ja;)

Wenche sa...

Ja de mener det jo bare godt, men det hørtes litt i meste laget ut for meg.
Synes det var ille nok i høst når vi hadde med Daniel til Rhodos. Det var is og sjokolade på hver restaurant, og ALLE skulle ta på håret hans.
Sånn er det å ha blonde barn.. :-)