søndag 19. desember 2010

Trass.. Og pepperkakebaking

Helt plutselig og helt umerkelig, så har tydeligvis trassen sneket seg inn i leiligheten her. Den lille bare våknet i går morges, og hadde tydeligvis bestemt seg for at nå var han lei av å bli sjefet rundt av mammaen og pappaen sin. Herlig!!

I går kveld da Daniel skulle spise kveldsmat, var det plutselig en liten kar som ble skikkelig sint da han skulle sette seg i stolen sin. Vi klarte ikke helt å finne ut hva han egentlig ble så sint for, og han var så sint som han aldri har vært før, så det endte med at han la seg uten at han spiste noe i det hele tatt.
Da han skulle spise middag i dag, skjedde akkurat det samme igjen. Bare at denne gangen skjønte vi greia. For noen har tydeligvis plutselig bestemt seg for at de ikke er noen baby lenger, og heller ikke vil sitte i barnestolen. Aiai, det skal ikke være lett... Da han fikk sitte på en voksenstol var han plutselig glad og fornøyd igjen, og spiste mer middag enn han har spist på en evighet.
Bildet under er fra lille inntar kveldsgrøten sin i kveld. Nå gjenstår det bare å se om det er greit å sitte på den nye tripp trapp stolen som jeg har en mistanke om at ligger under juletreet på julaften...


I dag hadde jeg store planer om at Daniel og jeg skulle bake pepperkaker når mor kom hjem fra jobb og far skulle ut på middag. Jeg satt selvfølgelig på en cd med julesanger, fant frem den fine lille kjevlen til Daniel, forkleet hans og de søte grytevottene som han fikk i gave av tante Hilde, og rullet ut den fine deigen fra ikea. Selv tok jeg på meg mitt eget juleforkle, og ropte glad og fornøyd til Daniel om at han måtte komme og bake pepperkaker.
Noe motvillig kom han for å se hva hans mor holdt på med, men han skulle absolutt ikke ha noe av hverken å ha på seg et forkle eller å bake noen pepperkaker. Så det endte med at mor måtte bake alene, mens den lille styret med alt mulig annet. Som f.eks. å rote på rommet, å rote i stua eller å leke med stikkontakten.

Jaja, pepperkaker ble det da, selv om selve prosessen ikke akkurat ble hva mor hadde planlagt. Men å spise pepperkaker etterpå, det var visst greit ;)

2 kommentarer:

Størstepia sa...

Huff da. Den trassen kommer helt plutselig. Og det værste er at det ikke gir seg med det første heller... Den "sinna-gutten" du skrev om over her har vi på besøk omtrent hver dag... Jeg skjønner ikke hvorfor han blir så sinna bestandig, så da ender det ofte med at jeg bare rusler f.eks inn i stua og sier at han kan komme ut til meg når han er ferdig å være sinna. Heldigvis kan han gjøre seg litt forstått og han skjønner litt mer for hver dag som går.

Neste år går nok pepperkakebakingen mye bedre. Det gjorde den iallefall her. I år var det kjempegøy, og han kjevlet ut sin egen deig og ordnet masse selv:-)

Håper dere får en flott siste uke før jul:-)!
Klem fra størstepia

Siw Aina sa...

Hoi da, så trassen har kommet i hus.
Vi har egentlig sluppet ganske billig unna trass, så det er vel mulig jeg får det dobbelt igjen nå når Noah vokser seg til ;)

Godt det ble pepperkaker likevel da. Og tripp-trappen blir nok en suksess tenker jeg. Her hjemme har de likt den type stol. Kommer jo høyt opp må vite ;)

Ha en fin fin mandag Mona
Klem