lørdag 18. desember 2010

Jakten på et juletre

Vi (eller jeg) tenkte først at vi ikke skulle ha juletre i år. Jeg føler at vi har såpass liten leilighet at vi har liten nok plass som det er. Men så fikk jeg se sånne søte små edelgraner som de har på mestergrønn, og tenkte at en sånn en kunne vi jo fått plass til på sjenken!?

Jeg tenkte også at; en sånn en kan man da bare "plukke" ute i provinsen hvor mine foreldre bor. Det holder jo å bare kappe toppen av det litt større tre! Pappaen til Daniel var noe skeptisk, og mente at det kanskje var like greit å kjøpe et på Mestergrønn. Men mor kunne ikke helt få tanken ut av hodet.

Så da vi kjørte for å hente lille i dag, speidet mor godt langs veien da vi nærmet oss. Like borte i veien fant jeg det perfekte treet, som sto så fint plassert utenfor den gamle bakeren. Jeg ropte "YES, der er det jo!" til min kjære, og bremset ned. Men pappaen til Daniel var streng, og mente at jeg ikke kunne ta treet. Han mente at det var åpenbart at noen ville bli sint og lei seg, siden det allerede var lys på det. Æsj, så da var det bare å speide videre..

Da jeg skulle kjøre en liten tur på butikken, alene, etter middagen skjønte jeg at jeg måtte benytte sjansen til å titte litt til etter søte små juletrær. Og siden Plantasjen ligger rett nede i veien, tok jeg en aldri så liten tur innom. Og hva ser jeg?? De har jo søte små juletrær på tilbud til rett under hundrelappen :)

Da jeg kom tilbake til Daniel sin mormor og morfar klarte jeg selvfølgelig ikke å dy meg, og måtte bare late som at jeg hadde vært og knabbet et tre borte i gata. "Hva, tenk om noen så at du gikk inn hit med det!!" var mormors umiddelbare reaksjon. Hihi..

 Daniel fikk æren av å bære treet inn her hjemme. Dessverre, så var han fint lite interessert i det, så dette var det eneste bildet jeg fikk knipset av lille med juletreet..
Treet tenkte jeg å sette i en potte med litt stein i, sånn at den ikke velter. Bilder kommer sikkert senere når det er pyntet og satt på plass ;)

Nå merker jeg virkelig at julen nærmer seg med stormskritt. I dag kom også de første julekortene i postkassen; et fra familie i nord, et fra Folkehelseinstituttet og et fra Kvestor - huff jeg skjønner jo at vi må få ut noen ekstra julekort, det er jo litt flaut når man får fine kort i postkassen og ikke en gang har tenkt tanken å sende kort til dem (ja, altså, vi har jo selvfølgelig sendt til familien i nord)...

1 kommentar:

★ Heidi ★ sa...

Her blir det ikke noe juletre... A er altfor klaafingre til aa kunne ha noe slikt i hus...
Har laget et papirtre da... Kanksje jeg knipser det og viser frem en dag... Men det er jo lite og ikke plass til gaver under.
Uansett, her skal vi jo slaa paa den der trestokken som baesjer gaver saa treet kommer litt i skyggen av den kan man si.
Rare greiene;)