søndag 5. desember 2010

Julemarked

Min gode venninne, Marie, som vi besøkte da vi var i Australia, er hjemme i Norge på juleferie. I dag hadde vi en date med henne og jentene hennes. Turen gikk til Ramme Gaard i Vestby, hvor de hadde julemarked i dag.

Ramme Gaard er en økoligisk drevet gård hvor de etterhvert også har utvidet til å ha diverse kulturtilbud som teater, utstillinger, høst- og julemarked. Jeg har lenge tenkt at vi skulle tatt turen dit for å se, så da passet det jo utmerket at det var julemarked akkurat i dag :)
Og hvis man ikke får julestemning av å være på julemarkedet, så tror jeg nok neppe at man får julestemning i det hele tatt. Det var virkelig kjempekoselig!! De hadde både hest og slede, bål, en egen julepark med masse julelys, diverse boder og et kor som sang julesanger.

Daniel var dessverre ikke like ivrig som oss andre, og syntes stort sett bare at det var dyrene som var spennende. Da han stilte seg opp og holdt et godt tak i gjerdet som gikk rundt andedammen, fikk jeg et lite tips av en tilfeldig dame om at gjerdet var strømførende - "iiik!!". Jeg fikk dratt Daniel (som heldigvis hadde votter på seg) unna, akkurat i det han begynte å gråte. Jeg er litt usikker på om han virkelig fikk strøm i seg, eller om han bare ble sint for at mor plutselig rev han bort fra de søte endene. Men Daniel sin mormor mente ihvertfall at han sannsynligvis fikk nesa eller panna borti gjerdet. Stakkars lille..

Jeg håper at dere også har hatt en like fin andre søndag i advent som oss! Nå er sitter vi foran tvèn klare for nok en episode av Gylne Tider. Ønsker alle en fortsatt fin kveld!

3 kommentarer:

Størstepia sa...

Så herlig med julemarked da!
Skjønner at Daniel ikke syns det var SÅÅ stas, hehe, barn har en tendens til å ikke like ting som har med shopping å gjøre.
Får håpe han ikke fikk så mye strøm i seg da, at det bare var pga at du rev han bort fra gjerdet!!
God ny uke til dere, får virkelig håpe Daniel holder seg frisk!
Stor klem fra størstepia

Marianne sa...

Å, så herlig! Jeg ELSKER julemarkeder og dette her så og hørtes helt nydelig ut!
Synd det ikke er neste søndag og, men jeg skal vel klare å finne et annet sted å få julestemning tenker jeg :)

Ha en fortsatt herlig søndag!

Siw Aina sa...

Åh, så koselig det hørtes ut med julemarked.
Jeg har alltid ønsket en tur til Røros nå i tiden før jul jeg, ser for meg meg selv på kanefart, med kun en rød nese som stikker frem under skinnfellen ;)

Strømgjerder er ikke særlig vonde, men de kan være skikkelig ubehagelige. Stakkar liten, håper han slapp med skrekken.

Ha en fortsatt fin søndag :)