mandag 13. desember 2010

48-timers regelen

Det har vært en hard og langvarig versjon av omgangssyken gutta har hatt her i heimen. Daniel har knapt fått i seg mat siden han ble syk forrige onsdag. Han drikker nok også litt i minste laget, siden han har få våte bleier og lukter litt aceton. I går kveld da vi trodde han var på bedringens vei, så kastet han plutselig opp igjen også. Men han tar det hele med godt humør, og er da oppe og leker, selv om vi ser at han er slappere enn hva han er til vanlig.

Siden Daniel kastet opp igjen i går kveld, fant vi ut at han ikke kan dra i barnehagen igjen før på onsdag. I barnehagen til Daniel praktiserer de nemlig 48-timers regelen fra siste oppkast/diare - noe jeg er veldig glad for. Og jeg må si at jeg virkelig håper at de andre foreldrene også følger denne regelen. Det er så unødvendig at resten av avdelingen skal smittes fordi man MÅ på jobb og ikke kan ha barnet hjemme en ekstra dag. Er du ekstra heldig, så får dere også en ekstra runde noen uker senere fordi de andre også gjør det samme...

Grunnen til at jeg tar opp temaet, er fordi da jeg ringte jobben for å fortelle at jeg må være hjemme med Daniel i morgen, så syntes sjefen min at vi var veldig greie med barnehagen. Ikke at det ikke var greit, men de pleide ikke å følge denne regelen i barnehagen til hennes barn. Jeg tror kanskje at dette er en utbredt oppfatning, at det ikke er så nøye å vente så lenge når barna virker friske.

Hvordan er det i barnehagen deres? Synes dere at vi er veldig snille som holder han hjemme så lenge? Når det er sagt, så blir det den femte dagen jeg tar ut med sykt barn, siden det har passet så godt med at jeg har hatt fri og jobbet kvelder når Daniel har vært syk. Jeg har ikke tall på hvor mange dager han har vært hjemme fra barnehagen, det føles ihvertfall som at han har vært like mye hjemme som han har vært der...

8 kommentarer:

Janet sa...

Syns det er helt riktig av barnehagen og riktig vurdering av deg! Dårlig gjort syns jeg, at sjefen din sier det slik. Skulle det liksom gi deg dårlig samvittighet og at du skulle sende ham i barnehagen allikevel?
Nei, det er nok best at de blir skikkelig friske og slipper å smitte de andre!
God bedring!

mona sa...

Jeg tror nok egentlig ikke at hun mente det sånn, det var nok mest at det bare glapp ut av henne tror jeg. Hun er egentlig veldig grei, bare så det er sagt. Men det føltes litt som at det var unødvendig at jeg måtte bli hjemme i morgen, ja..

Ida sa...

I barnehagen til Vetle, har de en ordning på at de KAN innføre 48-timersregelen om det går mye av smittsomme sykdommer over en viss periode. Jeg kan ikke huske å ha sett noen slike oppslag i barnehagen nå de siste dagen, så jeg er ikke helt sikker på hva vi gjør nå som han har noe som likner på omgangssyken. Han har kastet opp max 2 ganger pr. dag de siste 3 dagene, spist lite og hatt max 2 diare-bleier pr. dag. Vanskelig å vurdere, men mye mulig vi må ha en hjemmedag i morgen også.
Jeg kjenner meg faktisk litt igjen i den tanken om at "jeg må på jobb", men det er rett og slett fordi jeg har vært så altfor mye syk selv mens V har gått i barnehagen, så sjefen er ikke videre begeistert. Samtidig blir jeg jo provosert også, om folk absolutt MÅ ta ut ungene når de er syke, og la de være med andre barn. Vi var offer for det før helgen, og Vetle ble smittet med en gang!
Ikke lett denne problemstilling, men jeg synes dere gjør rett i å følge barnehagens regler:-)

Håper han kommer seg i barnehagen snart da! Vært mye syk nå stakkars:-(

Siv Iren sa...

Jeg er helt enig, man bør følge reglene som de er. Men jeg må faktisk innrømme at jeg kan ha jukset på 1-2 timer altså. Om det er 23 timer fra sist feber, og formen er helt toppers så leverer jeg likevel. Hvis ikke jeg har mulighet til å ha de hjemme en ekstra kosedag da. Ble usikker på grensen på oppkast her, men tror kanskje det er 24 timer jeg? Veldig usikker.

Marianne sa...

I barnehagen vår er det 24-timers regel. Er selvfølgelig mye lettere å overholde 24 timer enn 48, så her har det ikke blitt noe juksing på reglene, tvert imot holder jeg dem gjerne hjemme litt lenger om jeg har mulighet:)

Håper dere holder dere friske og raske til jul!

Marianne sa...

Ettersom Kasper kun har vært borte èn dag på fire måneder (snakker vi rekord?) skal jeg innrømme at barnehagens regler ikke er helt kjent for undertegnede.
Men jeg vil nå si at 48timersen hørtes veldig lur ut! Både for det barnet som er syk der og da, men ikke minst for resten av gjengen (og foreldrene).
Jeg skal jammen meg sjekke ut hva som gjelder hos oss også håper jeg at alle er like flinke og samvittighetsfulle som deg :)

hildeSchaathun sa...

Her er det 24 timer. Håper han snart blir frisk, synes dere har hatt mer enn nok nå

mona sa...

Hmm.. Jeg må si at jeg er overrasket over at det er så mange som har 24-timers regel i sine barnehager. På sykehus og i sykehjem opererer de fleste med 48 timer, og hvis man leser om gastroenteritt på nettet, så står det de fleste steder at barna kan vende tilbake i barnehagen to dager etter symtomfrihet. Se f.eks. her http://nhi.no/foreldre-og-barn/barn/sykdommer/omgangssyke-virus-2259.html