lørdag 27. november 2010

Dårlig oppladning til pinnekjøttlag


Ja, for vi hadde en liten mistanke om at Daniel ikke var helt i slaget på morgenen i går. Og kl 13 kom telefonen fra barnehagen om at den lille hadde 40 i feber, herlig.. Så da var det bare å reise fra jobb og hente han.
Jeg måtte nesten spørre i barnehagen om de trodde at Daniel har utrolig dårlig immunforsvar, siden han har vært så mye syk. Men de kunne "trøste" med at de fleste andre barna i avdelingen har vært like mye syke. Bare i går var syv av femten barn på avdelingen syke, og både Daniel og et annet barn måtte hentes tidlig på grunn av feber. Det er visst bare et par-tre av barna som ikke har fått det meste som har gått på avdelingen.

Da vi kom hjem sov vi litt på sofaen her. Daniel hadde fått febernedsettende i barnehagen, så feberen var heldigvis på tur nedover. Etter at vi hadde sovet, puttet jeg Daniel i vogna og tuslet ned på butikken her nede. På vei ut av butikken fikk jeg plutselig se en stiv hånd som stakk opp av vogna. "Nei, nei, feberkramper igjen!!" Det var bare å rive han ut av vogna og få av han klærne. Jeg tipper mange syntes at jeg var en uansvarlig mor der jeg gikk ut (det er fem meter fra døra til butikken til inngangsdøra her) i åtte minus med barnet på armen uten lue og jakke.. Riktignok etter at krampene hadde gitt seg da.

Resten av ettermiddagen var han forholdsvis slapp, men også oppe og lekte litt. Kl 19 begynte vi kveldsstellet for å få han i seng før besøket vårt skulle komme. Etter to skjeer med grøt gikk han i kramper igjen. Stakkars lille!!! Så et kvarter før gjestene skulle komme sto jeg her og lurte på om jeg bare måtte hive meg i en taxi og ta turen på legevakta.
Første gang han fikk feberkramper fikk vi beskjed om at barna alltid skal sjekkes hvis de får to krampeanfall på samme sykdomsperiode. Men en liten telefon til legevakta viste at det tydeligvis ikke var så nøye å få det sjekket allikevel, så jeg fikk beskjed om å måle tempen igjen etter en time og komme ned hvis den ikke hadde gått ned.

Heldigvis hadde feberen gått ned fra 40 til 39 etter en time, og en time etter der igjen var den nede i 38. Så selv om mor var litt bekymret og sjekket inn til lille forholdsvis ofte, så hadde vi et veldig vellykket og hyggelig pinnekjøttlag her i går kveld. Og hvis man skal lete etter noe godt som kom ut av det hele, så var det jo greit at lille sov som en stein gjennom hele kvelden. Til tross forhøylytt skravling og latter fra stua..

Daniel har fortsatt feber i dag, og har ikke fått i seg noe særlig med mat. Men han er heldigvis i ganske grei form etter litt paracet, og får i seg rikelig med drikke. Så da er det bare å ha en rolig dag inne og krysse fingrene for at han snart er frisk og rask igjen!

Ønsker alle en god helg!

3 kommentarer:

Siv Iren sa...

Vet du, jeg syns det virker mye altså. Vi har jo også barn på småbarnsavdeling, og det er sjeldent noen borte der. Kanskje de skulle gått gjennom hygienerutinene sine igjen siden det er så mye fravær? Er jo en utrolig påkjenning for både dere og Daniel om det skal fortsette sånn, jeg har faktisk aldri hørt om noen andre som har vært så mye syk første året. Ikke for å uroe deg altså, men jeg syns jo kanskje de bør sjekke rutinene sine. Håper Daniel blir raskt frisk og at det er lenge til neste gang noe sånt skjer. Masse klemmer fra store og små her.

Karianne sa...

Igjen?? Stakars liten, dette kan jo ikke være bra? Shit synes du er veldig tøff som tar det såpass rolig og holder hodet kaldt. Ville tatt en skikkelig runde hos lege jeg, han er jo ikke store karen heller:)
håper dere har en ellers fin helg. Stor klem til liten og stor

Wenche sa...

Jeg var så fornøyd tidligere i år fordi (min) Daniel så ut som han skulle unnslippe det meste som gikk i barnehagen.
Men nå har vi hatt mer eller mindre konstant sykdom i en måned, og er glad det snart er juleferie..

Problemet er jo at jeg får alt han tar med seg, så først er jeg hjemme fra jobb fordi Daniel er syk, og så er jeg hjemme fra jobb fordi jeg er syk. Har ikke hatt en hel uke på jobb siden oktober. Men sånn er det å ha småbarn.

Håper Daniel kommer seg snart, og at det er leeeenge til neste gang han blir syk!