mandag 25. oktober 2010

Smokkegutt?

Daniel brukte såvidt smokk da han var helt liten. Men det tok ikke lang tid før han bare spyttet smokken rett ut igjen. I det store og hele, har jeg tenkt at dette var like greit. Så slipper man noe styr med å avvenne de med smokk når de blir større, dessuten er det jo ikke bra for tannstillingen hvis smokken blir flittig brukt. Men jeg skal innrømme at det har vært stunder hvor jeg har ønsket at han kunne tatt smokken. Som f.eks. da vi drev med nattavvenning på pupp, og i det hele tatt andre perioder hvor nattesøvnen har vært dårlig.

Her om dagen fant Daniel plutselig en smokk nederst i lekekassa si. Og plutselig var det SÅ morsomt med smokk. Han gikk rundt med den i munnen lenge her, og lo godt når mamma lo av han. Han har vel sett de andre barna i barnehagen gå rundt med smokk, tenker jeg. For han har aldri gått med smokken på den måten før, selv om han av og til har funnet den samme smokken i lekekassa.
Jeg syntes ihverfall at han så såpass morsom ut med smokken, at det fortjente et lite innlegg.

Men bare så det er sagt, så blir smokken ryddet bort hvis dette skjer for mange ganger ;)

4 kommentarer:

Stine sa...

Så vakker med smokk!!
Her har mine vært veldig smokkebarn helt fra starten... men begge to ser ikke sånn veldig avhengige ut liksom... storebror har jo sluttet nå.. og det gjorde han helt selv egentlig... sa brått en dag at han ikke trengte dem lenger... lillebror er det jo vi som dytter inn smokken på... men han spytter den ut ganske fort etter han har sovnet... så håper han slutter like lett som storebror gjorde!

Mariann sa...

Hadde jo vært litt ironisk om han skulle blitt smokkeavhengig nå, haha... men søt var han ihvertfall da :) Heldigvis ble det med spying på lørdag, men føler meg fortsatt litt skrall.... men så lenge jeg ikke spyr så er jeg happy :)
Håper dere har en topp mandags kveld. KLEM

Janet sa...

Han var da søt da! Min pode bruker kun smokk når han skal sove. Og det er veldig greit nå. Kanskje ikke om noen år når det skal avvennes.

Hegeslilleboble sa...

Så skjønn!!! Minsten her har heller ikke vært noen smokkegutt, han er nå 7,5 måned... De to andre har brukt smokk fra de var helt små...