mandag 18. oktober 2010

Skodd for vinteren

Det å kjøpe vintersko til barn er ikke bare-bare.. Det er jo så mye man må ta hensyn til, og hvis man vil kjøpe de som er best i test, så må man passe på at man leser den testen som er fra i år. For tidligere år har sko fra et merke kommet best ut et år, for så å komme dårligst ut det neste året. Det som går igjen, er stort sett at de dyre merkene kommer godt ut hvert år.


Valget vårt falt derfor på vinterskoen fra superfit. Den kom på delt andreplass i årets test, og damen i skobutikken mente at det nok var den som passet best til Daniel sin fot. I tillegg var skoene passelig fine og ganske lette.


Jeg fant selvfølgelig ikke bilde av akkurat det paret vi har kjøpt (og nå har Daniel de med seg i barnehagen), men jeg tipper at dette er en tidligere modell av samme typen. Jeg har vært veldig i tvil om vi skulle kjøpe et par høstsko også, men jeg tror vi har landet på at vi går rett på vinterskoene. Han har et par litt robuste joggesko som jeg tenkte kunne stå i barnehagen til "varme" dager. I tillegg, så må vi vel kjøpe et par cherrox til våte og kalde dager.

Daniel har lenge gått uten tøfler i barnehagen, og bare brukt sokker med antiskli utenpå strømpebuksa. Nå har mor endelig fått ut fingeren og kjøpt inn et par tøfler. Eller, det vil si, jeg fikk ut fingeren for en stund siden. Da bestilte jeg er par på nett, som var alt for store da vi fikk de. De får ligge i skapet til han blir litt større.
Denne gangen gikk jeg på nøstebarn og kjøpte disse søte tøflene med en sau på. Et av Daniel sine favoritt-utrykk om dagen er jo "bææ", så da måtte det bare bli disse ;)
Vi har tidligere også hatt samme type skinntøfler fra nøstebarn, og har vært veldig fornøyd med de.

5 kommentarer:

Siw Aina sa...

Helt enig med deg, det er vanskelig å finne godt skotøy til ungene. Cherrox slutta vi tidlig med til Håvard husker jeg. Han er ofte klam på beina, og det sammen med den type støvel ble ikke bra. Her har det vært gortex i diverse varianter, funker kjempegodt når det er vått også, om man impregnerer dem godt.
Sikkert noe lignende som du har kjøpt til Daniel nå kan jeg tenke meg.

Tøflene var foresten kjempesøte, kan ikke forstå annet enn at de må bli en hit ;)

Klem

Renathe sa...

Nei haha kjenner til problemet. Fant ikke vintersko før snøen hadde kommet her, men endte på viking sine. Gutten min har en liten tykk fot men veldig bred vrist så da satt de godt :)
Nøstebarn skinntøffla er veldig gode ja. Men lurer på hvordan de vaskes og samtidig holder på mykheten? :S

Janet sa...

Greit med slike tester altså. Men jeg holdt på å gå i fella selv der jeg plutselig oppdager at det var testen fra 2008 jeg holdt på med. Men det var på vinterdresser. Det var faktisk litt forskjell fra år til år. Sko virker litt verre å kjøpe. De vokser vel så fort ut av de? Og så er det så vanskelig å prøve, og så er det så viktig! Uff. Håper poden ikke begynner å gå helt ennå... :)

mona sa...

Renathe: Jeg er litt usikker på det med å vaske de. Husker det nå når du sier det, at de ble litt stive etter at jeg hadde vasket de. Jeg mener å ha lest et sted at de ikke blir det hvis man bruker sånn ullvaskemiddel fra nøstebarn da, men har ikke prøvd det selv.

Mariann sa...

Sko er vanskelig, vi endte opp med noen fra Reima som OBS hadde. Eneste probblemet er at jeg ba Kjetil prøve de på, og han sa de var for små, jeg byttet de og fant ut at han hadde prøvd med papiret inni... og da hadde jeg tatt av lappene... Men håper de passer ila vinteren... Mannfolk ass :)
De tøflene var veldig søte forresten.

Ønsker dere en super uke :)
KLEM