tirsdag 19. oktober 2010

En (nesten) helt vanlig dag etter jobb

Ukene bare flyr avgårde, og hva er det egentlig man får gjort? Hente barna i barnehagen, stresse med å lage middag, såvidt litt kvalitetstid, litt kveldsmat (allerede, vi har jo akkurat spist middag?), kveldsstell og god natt lille skatt. Og det verste er at man kommer vel til å se mindre og mindre til barna sine, etterhvert som de vokser til. Om noen år er det å kjøre hit og dit på diverse treninger, så skal de ut og være sammen med vennene sine.
Det gjelder å nyte den tiden man har sammen!!

Vanligvis har vi den fordelingen i huset at far lagger mat, og mor gjør husarbeid. Denne ordningen passer oss begge ypperlig, og vi har ingen planer om å forandre på dette (bortsett fra at mor vurderer å ansette vaskehjelp, hihi). En dag i uka jobber pappaen til Daniel sent, så da må mor lete frem kokkekunstene sine. Jeg må innrømme at jeg en gang pimpet en grandiosa, noe far i huset mobbet meg for en stund etterpå.
Derfor tenkte jeg at jeg i dag skulle lage Daniel sin favorittrett; spaghetti bolognese. Oppskriften har jeg også brukt noen ganger tidligere, og den fant jeg her. Jeg lager den med karbonadedeig i, veldig godt!


Når man skal lage middag, må man alltid begynne med å servere Daniel et eller annet for å fylle magen. I dag ble det en blåbær-smoothie, noe som så ut til å falle i smak."Aiai, er ikke mamma ferdig med maten enda? Jeg tror jeg tar meg et flatbrød..."


"Hva? Fortsatt ikke ferdig?? Her må det undersøkes nærmere.""Å ja, en liten ulykke!? Ikke rart ting tar tid..."


"Det er fint at mamma har noe å finne på mens spaghettien koker!"


"Endelig!! Eller, hvor er spaghettien??".
Jaja, mor måtte bare servere kjøttsausen mens vi ventet på at spaghettien skulle koke ferdig. Sånn går det når man først glemmer å skru på plata, og når plata plutselig slår seg av midt i kokinga. Det skal sies at Daniel spiste som en hest når maten endelig var klar. Ingen tvil om at dette er en av favorittrettene :)

Puh, er det rart man av og til velger litt lettere løsninger?

6 kommentarer:

★ Heidi ★ sa...

Hehe, artig innlegg!
JO, jeg kjenner meg igjen... Det er en utfordring naar ungene er sultne som hester naar de kommer hjem.
I dag fikk jeg laget all maten klar fÓr jeg hentet M kl 12. Det er skikkelig godt aa slippe matlaging med 2 sultne ulver rundt beina.
Ellers er jeg glad for all tiden vi har med barna.
regner med det snur saa fort vi flytter til Norge!
Ha en fin kveld:)

Størstepia sa...

Tihi...
Herlig innlegg!

Ja, er jo sånn det blir iblandt.
Skjønner godt at du pimper en grandiosa da, det gjør liksom ting så mye enklere:-)
Jeg bruker mye Toro og noe boksemat og innimellom Fjordland. Variasjon er viktig vettu, hehe...
Spagetti bolognese er en av småttens favoritter også, det har han slukt siden første gang han smakte det;-)
Forstatt flott tirsdag til deg!
Klem fra størstepia

Janet sa...

Hihi. Jammen travelt altså. Synd at det skal være slik. Tommel opp for hurtigmat- er en tommel opp for mer kvalitetstid!

Gøril sa...

Hehe. Jeg kjenner meg veldig igjen. Vi har samme arbeidsfordeling, og det passer meg utmerket. Jeg kan virkelig ikke lage mat. Men her er det også en dag mannen jobber lengre, og jeg må ty til mine kokkeferdigheter.
Jeg kan vel si at det har blitt veeeldig lettvinte middager gitt.
Ene dagen stekte jeg fiskekaker (og kun det)
Neste gang varmet jeg kyllingboller og overkokte pasta.
Neste gang kjøpte jeg grandis.

Du skjønner tegning ;-)

Leste også i avisen at det ble betegnet som omsorgssvikt å gi barnet toro-middager og posesupper, jeg må si at barnet mitt lider da under omsorgssvikt hver gang jeg lager middag i allefall.

Hegeslilleboble sa...

Hehe, kjenner meg godt igjen ja:). Med tre barn fra 7 måneder opp til 6,5 år blir det noen travle ettermiddager her i huset:)

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

Hei! Jeg er på en liten runde hos mine følgere av Noe på Hjertet for å fortelle at jeg har flyttet fra blogspot til wordpress. Det medfølger at bloggen ikke vil bli oppdatert i blogglisten om du ikke gjør følgende: Slett bloggen fra listen og legg til www.joridkvam.com igjen i den ruten hvor det står 'legg til via nettadresse' :-) Da kommer siste poster opp!

Håper du fortsatt vil være med å følge, om du gjør det legg igjen en liten kommentar i dette innlegget: http://www.joridkvam.com/?p=871 og vær med i trekningen av en liten oppmerksomhet for bryderiet :)

Klem Jorid - Noe på Hjertet