onsdag 13. oktober 2010

Hånd-, fot- og munnsyke

Ja, jeg gir meg ikke så lett.. Her pøser jeg ut med flere sykdomsinnlegg ;)

Siste nytt på denne fronten er at jeg tror at Daniel har hånd-, fot-, og munnsykdom. Hånd- fot- og munnsykdom gir 1-2 dagers lett feber og lett halsvondt. I munnen kan man se 1 - 5 mm store blemmer på tungen, på innsiden av kinn eller lepper og på tannkjøttet. Blemmene brister og etterlater seg overflatiske sår.
¾ av de som rammes får samtidig et karakteristisk eksem i håndflater og fotsåler. Hvis du vil lese mer om sykdommen, så kan du klikke her. Edit: eller du kan lese her, hvor informasjonen var enda bedre.

Daniel har ikke utslett på hender og føtter da, men han har flere sår i munnen sin. Det ser ut som han er ganske plaget av dette, og han har ikke klart å få i seg noe mat i dag. Heldigvis, så er jo dette noe som går ganske fort over. Så da krysser vi fingrene for at han er klar for barnehagen i morgen.
For sikkerhets skyld, så driver akkurat jekslene hans og bryter igjennom om dagen også, så her går siklesmekkene på rundgang.

Og som om ikke det er nok, så var vi en liten tur på sykebesøk hos mormor i går. Hun har hatt feber og halsvondt i 11 dager nå, og i går begynte hun å få et utslett på brystet. I dag har det spredd seg mer, og også kommet på magen og ryggen. Hun kom akkurat fra legen som mente at det måtte være vannkopper. Hva gir du meg??? Da har vi vel garra vannkopper her i huset om et par uker. Hehehe, jeg må jo bare le av hele greia. Familien min har alltid vært en sånn familie som nesten aldri er syke. Men i år får vi tydeligvis igjen for alle de årene vi har holdt oss friske!
4 kommentarer:

Størstepia sa...

Det skal ikke være lett å være liten...
Hadde sånne blemmer i munnen for et par år siden og det er IKKE behagelig... Jeg hadde sykt vondt i en hel uke og fikk ikke i meg noe mat. Så jeg føler virkelig med den lille poden:(
GOd bedring til ham!
Klem fra størstepia

Pia sa...

Dere er virkelig inne i en stim...Du får trøste deg med at han snart har vært gjennom det som er av barnesykdommer - neste høst holder han seg nok friskere;)

Hegeslilleboble sa...

Uffda, stakkars dere. Håper dere har hatt det for en stund da etterpå! Minsten her er også snørrete og syk, ikke noe kjekt. God bedring!

Ida sa...

Uff, stakkars liten. Det er ikke noe godt vil jeg tro. Vetle hadde jo dette for ett par mnd tllbake, og han skrek i flere dager i strekk. Han siklet noe voldsomt på denne tiden også forresten. Kanksje noe som følger med sykdommen i tillegg til jeksler?
Håper dere snart kan stenge sykestuen. Vi har fått gjennomgå her hjemme også -både liten og stor. Nå er det mor som har fått øyekatarr, blæææ:-(

God bedring-klem fra oss