onsdag 13. oktober 2010

Farlig kanel?

Har dere fått med dere dette? Jeg som alltid har trodd at kanel er så sunt.. Daniel spiser havregrøt med en god dose kanel så og si hver dag, noen ganger to ganger om dagen. Nei, nå må vi nok trappe litt ned på kanelen her i huset. Best å være på den sikre siden!

7 kommentarer:

Stine sa...

ja, det leste jeg idag også... merkelig!
Hihi, men la tydligvis ikke merkverdig mye tanker i det... for det første jeg gjorde rett etter jeg hadde lest det var å lage kanelsnurrer! Jaja, litt kanel kan da ikke skade! Sikkert samme greiene som at du kan dø av å spise lego! :)

Bine sa...

Oi, hmm.. Ikke bra om det er så ille da, men kanskje det er litt overdrevet? Det er jo ofte det i media, hehe. Håper det :)
Søren, kanel skal jo kunne hjelpe for å få i gang fødsel, det er jo et gammelt kjerringråd (nå skal jeg riktignok holde meg unna kjerringråd denne gangen, men for andre da, kanel og foster? Sikkert ikke bra?)

mona sa...

Ja, de liker å overdrive i media.. Men vi skal nok prøve å ikke spise så mye hver dag her fremover. Så lenge det bare er litt, så gjør det nok ingen ting.
Og Bine, du får sikkert lyst til å prøve noen kjerringråd når du har kommet så langt. Hihi.. Men litt kanel på tampen av svangerskapet har helt sikkert ikke noe å si ;(

bear sa...

Når man ser på hvilke doser de oppgir, har i hvertfall ikke jeg dårlig samvittighet når jeg strør kanel på havregrøten. For voksne 1,4 gram om dagen, det blir en drøy halvkilo i året, mer enn det spiser vel heller ikke dere?

Silje - drømmefabrikken -♥ sa...

Nei, det hadde jeg ikke fått med meg. Men tar det med knusende ro. Ironisk nok så skal vi faktisk ha risgrøt med kanel og sukker til middag i dag:-)

mona sa...

Men det står at "Rådet fra Vitenskapskomiteen for mattrygghet er at 1-åringer og 2-åringer maksimalt bør få i seg henholdsvis 0,2 gram og 0,3 gram kanel ved daglig inntak. En teskje kanel veier 2,7 gram".
Daniel spiser som nevnt havregrøt med en god dose kanel så og si hver dag, noen ganger to ganger om dagen. Jeg har jo ikke veid kanelen vi har på da, men jeg vil tro at han raskt kommer opp i disse dosene. Så jeg kommer nok til å strø en litt mindre mengde kanel på enn hva jeg har gjort tidligere.. Bedre å være på den sikre siden når det kommer til de små, tenker jeg ihvertfall :)

Anonym sa...

Men ingen advarer mot Muskat.
Muskat kan man også benytte til rus..

Men det er en godt bevart "hemmelighet"