tirsdag 28. september 2010

Kikhoste

Dessverre så viser det seg at vi har vært sammen noen stakkarer med kikhoste i helgen. Kikhoste er en av de meldepliktige sykdommene vi har her i landet, og kan være farlig for små barn. Derfor er heldigvis Daniel vaksinert mot dette. Nå er det sånn at fetteren til Daniel også er vaksinert, men har fått det allikevel. Det går i barnehagen hans, og dessverre så har hele familien hans også blitt smittet. Vi får håpe at lillesøster som ikke er vaksinert enda slipper lett unna, hun er ihvertfall satt på behandling nå.

Jeg var litt usikker på om vi skulle ta noen forhåndsregler nå som vi har vært utsatt for smitte, så for å være på den sikre siden så tok jeg en telefon til fastlegen. Der fikk jeg beskjed om å at vi ikke trengte å gjøre noe foreløpig, men at vi må ta kontakt med en gang hvis vi får symptomer på kikhoste.

Nå synes jeg at vi har hatt nok sykdom her for en stund, så vi krysser fingrene for at vi slipper unna. Det kjedelige er jo også hvis Daniel får det, og smitter andre barn i barnehagen som kanskje ikke er vaksinert. De vil sannsynligvis få det mye kraftigere enn et barn som har fått vaksinene.

Hvis du vil lese mer om kikhoste, så kan du trykke her

Her er et til bilde fra fotoseansen for en ukes tid siden. Jeg synes at det ble så fint lys på bildene, som er tatt mens Daniel lekte med gardinene :)

8 kommentarer:

Ida sa...

Krysser fingrene for dere! Høres forferdelig ubehagelig og slitsomt ut å ha kikhoste, så får håpe dere slipper unna.

Ha en fin dag:-)

Klem

★ Heidi ★ sa...

Kjempefint bilde av Daniel.
Skulle önske jeg fikk til slike bilder av mine...
Haaper han lurer kikhostebakterien da....
Fin dag videre!

Mariann sa...

Kjempefint bilde :)
Jeg håper virkelig ikke dere får kikhoste i hus... uffhuff.

Elisabeth sa...

Krysser fingrene for at dere slipper unna kikhoste og holder dere friske og raske lenge. :-) Så fin og stor Daniel er der han står.

Gøril sa...

kikhoste er skikkelig skummelt for små barn ja. Håper virkelig at lillesøster ikke blir smittet, og heller ikke Daniel selvfølgelig.
Nå har det vært nok sykdom som du sier. Får satse på at vaksinen virker slik at man ikke blir smittet også.

Kjempefint bilde ja :)

Wenche sa...

Herlig bilde av Daniel!
Håper dere slipper unna. Dere har hatt nok sykdom i det siste, og trenger definitivt ikke en omgang med kikhoste.

Siw Aina sa...

For ett flott bilde av Daniel :))

Skjønner godt at du er bekymret for kikhoste. Vi har aldri hatt det, men sykdomsforløpet høres helt forfærdelig ut. Og dere da som har hatt mere enn nok sykdom i det siste.

Krysser fingre og tær for at dere slipper unna!

Stine sa...

uff, kikhoste hørtes skummelt ut... heldigvis sluppet unna sånt til nå... håper det forblir sånn!! Så krysser vi fingre og tær for at dere også har sluppet unna nå! Har jo hatt mer enn nok av sykdom for denne høsten dere!!