torsdag 19. august 2010

En liten forsmak på hva som kommer!?

Nå er vi hjemme igjen, etter en liten tur i barnehagen. Avdelingen til Daniel er ny, og de fleste barna begynte på mandag. Siden vi kom hjem fra ferie i går, ble vi enige med de i barnehagen om at det var bedre at Daniel begynner på mandag i neste uke, men at vi kunne komme innom og hilse på i dag og i morgen.
Barna i avdelingen er fra 9 til 15 mnd, så Daniel er faktisk en av de eldste. Foreløpig er det nesten ingen av barna som sover eller spiser samtidig, så det var ganske kaotisk der. Vi får håpe det ikke går så lang tid til de kommer inn i rutinene!

Det tok vel ca ti minutter fra vi kom til Daniel hadde lugget et av de andre barna sånn at han datt rett i gulvet. Heldigvis hadde vi akkurat advart personalet om at han er fæl til å lugge.
Etter å ha sagt "nei" ca 100 ganger hver dag i snart et år pga luggingen hans, lurer jeg nå på om det virkelig har noe for seg??? Jeg må bare innrømme at det frister stort å lugge han tilbake, men det sier jo ekspertene at man ikke skal gjøre. Dessuten lugger han seg selv så hardt at han drar ut masse hår hver dag, så jeg lurer nesten på om han mangler smertefølelse i hodebunnen selv??
What to do?? Jeg har også prøvd flere uker med "ikke lugge, stryke" uten at det så ut til å hjelpe noe. Det neste jeg vurderer er å kjøpe et sånn halsbånd, som gir støt når han lugger noen. Hehe, det tenker jeg hadde gjort susen! Noen som vet hvor man får kjøpt sånne? ;)

Jaja, tilbake til barnehagebesøket; da vi skulle prøve at Daniel skulle spise sammen med noen av de andre barne, var det visst så mye spennende som skjedde at noe mat, det fikk han ikke i seg. Litt senere prøvde vi på nytt, siden han tross alt nesten ikke hadde spist frokost, og måtte være skrubbsulten. Da ville han bare ha all den andre maten som var på bortet, som ikke var hans egen. Og da han fikk beskjed om at det ikke var hans mat, kastet han like godt vannglasset hardt i gulvet så vannet sprutet alle veier. Heldigvis var det ingen barn i nærheten som fikk glasset i hodet..

Jeg vil ikke påstå at det lille besøket i barnehagen var helt vellykket, men vi satser på at det blir bedre når vi starter på ordentlig. Man kan vel krysse fingrene for at det var fordi det var så kaos på avdelingen, og fordi han er forkjølet og ikke helt i form!?


8 kommentarer:

Mariann sa...

Hehe, lille rampe-Daniel :). Emilie har gått i barnehagen et halvt år nå, men er fortsatt en ramp, stjeler andres mat, ødelegger sandkaker osv... Heldigvis begynner det noen som er mindre enn henne nå, så kommer hun ikke så lett unna med alt bøllet lenger, hehe. Går nok supert med barnehagen neste uke ser du :)

Elin sa...

Hehe, en drømmestart ;)
Neida, det kommer nok helt sikkert til å gå seg til riktig fort. Lykke til på mandag!!

Kine og Lars Gunnar sa...

Det kommer til å gå helt fint!
Daniel vil sikkert synes det et kjempegøy å få være sammen med andre barn i barnehagen - om det tar litt tid å komme inn i den nye hverdagen, så får det bare ta den tiden. Tror det vil gå helt fint jeg ;)
Uansett, lykke til!
Hilsen fra Kine - også en Osloboer med en liten tass et halvt år yngre en Daniel

Gøril sa...

Hehe, kanskje ikke drømmestarten, men det går seg jo helt sikkert til. Virker som han har veldig sterk vilje i allefall, og det synes jeg selv er veldig fint når de begynner i barnehagen.
Han vet hva han vil, og da når han nok langt :)
Vet ikke om de som jobber i Tildes barnehage er enige, men ;-)

Neste mandag går det nok så det suser :)

Du får be bgh skinne alle barna, så det er ikke er noen å lugge ;-)

Anonym sa...

hei hei! hmmm...ingen kloke råd angående lugging. Det med "nei" er vanskelig altså. Toby er mye flinkere der og han hører mer på han enn meg. Noen ganger hvis jeg blir sikkelig sint, begynner han å gråte og får ikke trøst med en gang. Kan jo være de som jobber der har noen gode råd. David tar ikke luggingen personlig nå i alle fall :)
For oss går det foreløbig bra. Merket at det var litt kaos der i dag. De hadde lagt David kl 11 og han sov til 12 - ble litt heeelt feil kan du si. Tror jeg må si i fra om det i morgen, men de får sikkert 1000 beskjeder om ditt og datt fra alle foreldrene.
Blir spennende fra mandag da, jeg synes det er sikkelig digg med noen timer for meg selv :)
Hilsen bursdagsbarnet ;)

Regni sa...

Åh, det går seg nok til Mona. Dette er jo så nytt for alle sammen, så det er klart det tar litt tid å få ting til å stabilisere seg, for alle barna. (Ja, det er ikke nødvendigvis mindre smertefullt for voksne som starter på noe nytt samtidig, snakker av erfaring. Er sikker på at de voksne også hadde lugget om de kunne!) Det (luggingen) er helt sikkert noe barnehagen har erfaring med, så jeg ville stolt på at de kan gi noen råd og håndtere det på en fin måte. :-) Lykke til neste mandag, gleder meg til å høre hvordan det gikk. Snuppa mi er vel omtrent sist ut i "gjengen", hun begynner ikke før onsdag i neste uke.

Regni sa...

Ja, ikke voksne som går i barnehage, da..hehe. Men i jobbsituasjon har jeg sett tilsvarende utbrudd av kaos når mange som er helt ferske i gamet møtes og skal prøve å finne ut av hvordan jobbe sammen.

Siw Aina sa...

Hahaha, en liten ramp med andre ord ;)
Men du, tenk så kjedelig for de ansatte om alle som kom var små mønsterbarn som bare sa ja og ha... Nee-ei du, man trenger friskuser som Daniel. Tenker det kommer til å gå så bra så :))