fredag 20. august 2010

Barnemeny

I dag var vi ute på shopping, og spiste derfor ute. For første gang fant vi ut at Daniel skulle få en rett fra barnemenyen. Som pappaen til Daniel sa: "han går jo tross alt i barnehagen nå, ikke babyhagen".
Jeg har jo tenkt på det før, men det ble plutselig mye mer aktuelt nå; det er ikke akkurat så mye sunn mat barna kan velge mellom på barnemenyen!! Valget i dag falt på pasta bolognese, og det Daniel fikk servert var mye pasta som badet i fett, og litt kjøtt. Jeg er sikker på at en hamburger på McDonalds hadde vært minst like sunn. Det er enda godt at man ikke spiser ute alt for ofte..

Jeg er nok i manges øyne i overkant opptatt av at Daniel skal spise sunn mat av gode råvarer, men jeg mener at det er viktig å gi barna gode matvaner tidlig. Dagen hvor de bare vil spise søppelmat og ikke liker det ene og det andre kommer vel tidsnok uansett, så jo lengre man kan holde de unna sånn mat, jo bedre er det.


Ps: For spesielt interesserte, så gikk det kjempebra da vi var på besøk i barnehagen igjen i dag. I dag var det mye mindre kaos, og Daniel oppførte seg eksemplarisk. På mandag starter vi med innkjøring på ordentlig, vi gleder oss :)

3 kommentarer:

Toril (foreldremanualen) sa...

Helt enig med deg - det er utrolig mange dårlige barnemenyer. Unger liker da mye mer enn bare pølser og pommes frites! Kunne de ikke bare ha små porsjoner av voksenmenyen f.eks?

Siw Aina sa...

Jeg er så enig med deg ang de barnemenyene.
Det går i chips og pølser, chips og hamburger osv osv...

Tante silja a sa...

Min erfaring er at de beste barnerettene får man på de restaurantene som ikke har barnemeny. Da ber man kokkene lage noe til barnet, og får ofte en enkel men god rett fri for pølse, chips osv. rene råvarer som kjøtt eller fisk med litt grønnsaker og mild saus