søndag 22. august 2010

Den store ryddedagen

Det er ikke så mye husarbeid man får gjort mens barna er våkne, ihvertfall ikke når de er rundt et år. Det er vel stort sett bare å henge opp klær, å støvsuge og å tømme oppvaskmaskinen jeg synes det går fint å gjøre mens han er våken. Nå skal han stort sett være med på det man gjør, så å finne frem vaskebøtta er helt uaktuelt. Det meste som har med å rydde og sortere er også håpløst..

Derfor må man bare benytte sjansen når barna er ute av huset, eller når de sover. Ofte synes jeg det er godt å slappe av litt, og sitte litt på nettet når Daniel sover formiddagsluren sin. Men siden pappaen til Daniel sto opp tidlig i dag, og jeg sov leeeenge, benyttet jeg sjansen til å vaske leiligheten mens lille sov i formiddag. Og i kveld har jeg endelig fått ryddet igjennom hele skapet til Daniel. Masse klær skal ned i boden, og nye klær er funnet frem. Er det ikke deilig når man har ryddet i skapene!?

Jeg elsker å ha det rent og ryddig rundt meg, og synes ikke at jeg kan slappe av på samme måte hvis det er rotete eller støvete og skittent. Tidligere har jeg vært ganske flink til å alltid ha det strøkent her hjemme, men det siste året føler jeg at det har sklidd litt ut. Jeg er spent på hvordan det går nå som lille skal i barnehagen og jeg skal ut i full jobb igjen. Jeg har tenkt litt på å kanskje skaffe en vaskedame etterhvert, siden jeg har flere venninner som skryter sånn av dette. Er det flere som har god erfaring med det kanskje?

Jeg må innrømme at jeg ikke er så flink til å holde det ryddig i skuffer og skap. Jeg misunner de som virkelig har orden, og som har alt på stell. Hver gang jeg har flyttet, har jeg alltid tenkt at nå skal jeg virkelig rydde ordentlig igjennom ting, og få orden i alle skuffer og skap. Men hver gang har jeg funnet ut at jobben har blitt for stor, og at jeg må gjøre det litt etter litt. Og litt etter litt, betyr at innen jeg får begynt på et skap, så er det allerede kaos i det forrige skapet jeg ryddet.. BLÆH!!
Jaja, neste gang vi flytter, da skal jeg ihvertfall ha orden i alle skuffer og skap ;)

Nå skal jeg liksom starte på jobben med å stryke på disse navnelappene på klærne til lille. Hmm, kanskje jeg klarer å lure pappaen til Daniel til å ta jobben!?


Lille sover søtt og drømmer kanskje om ryddige skuffer og skap??

8 kommentarer:

Siw Aina sa...

Kjenner jeg litt igjen i det med skuffer og skap gitt. kan ikke akkurat skryte av brettekanter og full kontroll.
Jeg trøster meg med at perfeksjonister må ha det dønn kjedelig *fnis*
Her er småtten så liten at man kan gjøre det meste, dog med noen avbrudd når han befaler det :)

Ha en fin fin søndag videre. Jeg krysser fingrene for att Danielpappan stryker for deg ;))

http://funky-wife.blogspot.com/ sa...

Hei! Leser bloggen din jevnlig, men er ikke så flink til å kommentere. Bare et lite tips ang de navnelappene; bruk rettetang i stedet for strykejern hvis du har det. Da kan du sitte i sofaen, og det er mye enklere å treffe på de små klærne:)

Marianne sa...

Blir imponert jeg! Skulle faktisk ønske at jeg hadde litt mer av det "klarer ikke å sette meg ned når det er rotete-genet". Jeg er altfor slapp, ser rotet men klarer ikke alltid å finne lysten til å ta tak i det.
Heldigvis er jeg sammen med en ryddig mann, så sammen finner vi gjerne tid til et skippertak både i ny og ne ;)

Smart tips over her med rettetang forresten; det må jeg ta tak i med en gang.. da kan man jo slappe av samtidig!

Og du; hadde tenkt til å kommentere barnemeny-innlegget ditt her om dagen! Er så enig så enig.
En venninne og jeg var på cafe som skrøt av KUN økologiske og sunne alternativer; barnemenyen besto av eplekake eller ostesmørbrød!
Jaha?
Endte med at Kasper fikk voksenmat i stedet da ja :)

Siv Iren sa...

Navnelapper ja.... Urk.

Jeg er av typen som har orden i både skuffer og skap, her snakker vi tellekanter og nesten til alle tider riktig sortert. På utsiden av skapene derimot er det verre tilstander, jeg kan jo ikke putte noe rotete inn i et ryddig skap. Så for meg er det helt omvendt:)

Håper det går fint med Daniel i barnehagen i dag, tenker han blir barnehagens storsjarmør!

Anne-Marte sa...

Tips til å få ryddet opp i skapet: Start en byttering med venninnene dine!
http://marteanne.wordpress.com/2009/10/19/byttering/

Funker knallbra, og så får man mye fint i reutr.

P.S. Lykke til med barnehagestart! :-)

Størstepia sa...

Heisann!
Så koselig blogg du har!!
La meg til som følger jeg, er alltid så koselig å oppdage nye blogger som man liker:-)
Er enig i masse av det du skriver her - skulle ønske at alt var i ordning og reda inne i skuffer og skap, men sånn er det å ha barn. Andre ting kommer foran...
Vi har vaskedame annenhver uke, og det SUPERDEILIG!!! Da kan man liksom konsentrere seg om oppvask, klesvask, rydding og andre ting som man er NØDT til å gjøre! Anbefales på det sterkeste!

Ha en flott uke!
Klem fra størstepia

Gøril sa...

Jeg ønsker meg også en vaskedame tror jeg.
For jeg er innmari lat, og har masse rot i skuffer og skap. Utsiden kan se ganske ryddig ut, men sannheten er jo en helt annen.

Sååå søt han er lillemann som sover. Nydelig.

mona sa...

Takk for tips og hyggelige kommentarer :)
Og jeg kan melde om at pappaen til Daniel IKKE strøk på merkelappene på klærne. Da satser jeg på at jeg har en til gode ;)