onsdag 28. juli 2010

Ut på tur, aldri sur

Om en uke reiser Daniel og jeg nordover på ferie :D Daniel sin morfar skal også oppover, og han skal kjøre bil. Derfor meldte behovet seg for to bilseter. Og siden Daniel innimellom sitter på med mormor og morfar, fant vi ut at vi like godt kunne kjøpe et brukt sete som kan stå i bilen til deres fast.Så i dag kjørte vi til Drammen og kjøpte dette fine setet (maxi cosi) av noen vi kjenner. Daniel satt kjempefint i det, og foreløpig er vi veldig fornøyd :)
Det tar selvsagt litt plass, siden det er bakovervendt. Men ikke verre enn at det såvidt er god nok plass til bena til passasjeren foran. Jeg er veldig opptatt av at Daniel skal sitte bakovervendt så lenge som mulig. Det er jo faktisk anbefalt at barna sitter bakovervendt til de er fire år.

4 kommentarer:

Siv Iren sa...

Thumbs up! Ser ut som en kjempefin stol:)

Jeg er også veldig opptatt av bilsikkerhet, men er spent på om jeg klarer og overholde fireårsgrensen med Nora. Foreløbig har jeg bestemt meg for en treårsgrense hvertfall, så tar vi det derfra. Er litt kjipt når hun hele tiden sier hun må "spy i bøtta" og ikke trives i bilen lenger. For korte turer funker det, men når man skal kjøre noen timer er det verre:S Eventuelt kan jeg jo kanskje snu det frem og tilbake:)

Gøril sa...

Ser ut som han likte seg godt i den stolen ja.
Han har blitt så stor og fin Daniel :)

Jeg er også veldig for at barna skal sitte bakovervendt, men med Jesper måtte vi snu han før han fylte to år.
Det var rett og slett ikke plass til han bakovervendt (måtte jo ha spesialstol), men synes det er mye tryggere med Tilde som kan sitte bakovervent noen år til :)

Barn i bil sa...

Bare et lite tips om det lar seg gjøre kan det frigjøre mer plass for alle med montering i midten(ikke i alle biler men i mange :)). Flott at du er opptatt av bakovervendt sikring, det redder liv(stor sak i Sverige nå om dagen - ett år gammel jente overlevde en front mot front med en buss i 90 km/t pga. det bakovervendte barnesetet hun satt i).

Har selv den store gutten vår på 5 år bakovervendt i en Golf, han sitter slik til han vokser ut av setet sitt(for han klager ikke).

Marie sa...

Jeg skjoenner ikke hvordan det er praktisk mulig aa ha barna bakovervendt saa lenge. Hvor skal de gjoere av beina sine?
Her i Australia flytter de fleste barna rundt naar de er 6mndr(!)gamle, jeg fikk masse komentarer da de saa Zara bakovervendt. Vi hadde Zara saann fram til hun begynte aa klage over vondt i knaerne hver gang vi var ute og kjoerte.
De siste maanedene har det derimot kommet nye regler om at barn opp til 7aar maa sitte i sete/paa pute. Saa faar vi se om de blir flinkere med bakovervendte ogsaa snart..