onsdag 21. juli 2010

Små gleder

Jeg ble så fascinert av å titte på Daniel når han satt og lekte ute for noen dager siden. Han fant en plastkopp, som han lekte med i ca 15 minutter. Puttet stein ned i koppen, tømte det ut, puttet stein ned i koppen og prøvde å drikke det osv. Det er så morsomt å se på at de kan ha sånn glede av sånne små ting! Bare sitte der og utforske små deler av verden rundt seg.

Mange mener jo at man kan se allerede nå om et barn har ADHD eller ikke. Jeg kan nok si med stor sikkerhet at Daniel ikke har fått det ihvertfall. Han kan ofte sitte lenge konsentrert om en ting av gangen. Det er bare det at når mor aller helst vil at han skal konsentrere seg om noe, så er det mer spennende å henge i bena til mammaen sin ;)


5 kommentarer:

Elin sa...

Ja tenk at stein kan være så fasinerende!!

William kan også sitte lenge ute og studere småstein. Plukke de opp, smake litt på de, flytte de fra den ene plassen til den andre og tilbake igjen. Ingen tegn til ADHD her i gården heller ;)

Renathe sa...

Heeei, tuuuusen takk for gaven, fikk den for noen dager siden :))) den blir kjempeflott på rommet til david :) Skal føre gaveleken videre, fant ikke innlegget her så håper ikke at je har misforstått noe :)

Gøril sa...

Ja, stein er morsomt her også :-)
Det er kjempefasinerende å se på de små som leker seg, og alt de kan komme på.

Når det gjelder ADHD kommer det i mange forskjellige former for å si det sånn, man trenger faktisk ikke være "overalt" for å ha det.
Ikke at jeg tror at Daniel har det altså ;-)

Ha en fiiin dag :)

mona sa...

Gøril: Jeg skal innrømme at jeg kan så mye om de forskjellige formene for ADHD. Men jeg trodde at en av hovedtingene uansett var at de sliter med å konsentrere seg lenge om en ting av gangen? Jaja, jeg skal ikke si noe for skråsikkert, siden jeg ikke har så mye kunnskap om temaet :)
Jeg bare kom til å tenke på det da Daniel satt så lenge konsentrert om stenene, at en lege sa til meg en gang "du vet at du som oftest kan se om de hat ADHD i tidlig alder!?".
Ønsker alle en finfin dag!

Gøril sa...

Du har nok rett i det, Mona, at de fleste er ukonsentrerte og ganske hypre.
Men jeg har opplevd flere forskjellige former i min jobb. Et eks (jeg kunne ikke drømme at hun hadde adhd) satt alltid så pent og lekte rolig, men hun hadde adhd. Det var visst kaos i hodet hennes, som vi ikke så, og det var jammen ikke lett å tenke at hun kunne ha det.

Det er vel som alle andre sykdommer, noen får ganske ille, andre svakt, og noen vises det på og andre ikke.

Jeg har heller ikke særlig kunnskap om dette, bare vet bittelitt fra studier og jobb.

Klem :)