søndag 3. januar 2010

Nattavvenning

Da pappaen til Daniel og jeg la oss i går kveld, bestemte vi oss for at hvis Daniel våknet før 05 skulle pappaen ta han, og hvis han våknet etter 05 skulle mammaen ta han og gi pupp.

Vi rakk ikke å sovne før vi hørte at han var våken der inne. Først ventet vi en stund for å se om han kanskje sovnet igjen av seg selv.. Etter at det ble stille gikk pappaen til Daniel inn for å se... Der sto det selvsagt en fornøyd liten kar på knærne.
Den samme karen ble ikke like fornøyd da det viste seg at det bare var pappa som kom med en kopp med vann. Men etter en god halvtime sov gutten igjen, og vi var meget fornøyd med hvor enkelt og greit det gikk.
Det var bare en ting.. Da pappaen til Daniel tittet inn på rommet igjen, hadde han snudd seg over på magen. Og mammaen til Daniel takler ikke at gutten sover på magen pga faren for krybbedød.
Pappaen til Daniel ble beordret inn for å snu gutten. Og hva skjer? Jo, gutten våkner selvsagt.. Og denne gangen er det visst ikke like greit å få han til å sove igjen. Noen ganger hadde det vært en fordel om gutten tok smokk..
Etter en times tid fikk mor det for seg at "tenk om han virkelig er sulten da". Mor ordnet derfor litt morsmelkerstatning på flaske, og snek den inn på rommet hvor far og sønn holdt hus. Han spiste kanskje 40 ml og var fornøyd nok til å legge seg til å sove igjen. Puh.. Så kl 03.30 kunne mor og far endelig legge seg igjen.

Etter dette sov gullet helt til kl 08, så enten var han utslitt, eller så skjønte han at det ikke var noen vits i å våkne før. Hehe.. Vi er spente på fortsettelsen! I kveld har gutten blitt foret opp for natten, for i natt blir det heller ingen pupp.

2 kommentarer:

Guro sa...

Åhhh, så flinke dere er, Mona. Skulle ønske jeg hadde hatt guts til å gjennomføre det samme... Begynner å bli sliten av pupp hver hele/halve time...

Gøril sa...

Hvordan gikk det i natt, Mona?