tirsdag 24. november 2009

Senket grind & seng og mislykket oppdragelse

I dag har vi senket lekegrinden og senga. Jeg har lenge tenkt på å gjøre det. Og etter at Daniel tok tak på toppen av grinda, og forsøkte å dra seg opp i går, fant mor ut at tiden var inne. Jeg synes det er litt vemodig da... Og så må jeg innrømme at jeg angrer på at jeg ikke kjøpte en seng hvor den ene siden kan senkes og eventuelt tas bort. Nå ligger han jo så langt unna at jeg nesten ikke rekker ned for å gi en nattasuss :(

I det siste har Daniel tullet litt med sovingen. Både det at han våkner en del om natten, og at det noen kvelder er vanskelig å legge han. For noen dager siden fant jeg en genial løsning på problemet. Ved at jeg tok med meg en skolebok og satt meg i stolen ved siden av sengen for å lese, fikk jeg slått to fluer i en smekk. Jeg fikk altså endelig begynt å repetere fag, som jeg har tenkt på å gjøre siden jeg var ferdig på skolen for flere år siden, og leggingen av Daniel gikk mye lettere. Han bare lå og tittet på meg en stund før han la seg godt til rette og sovnet.

I dag var det imidlertid ikke like enkelt... Daniel var tydeligvis ikke veldig trøtt, og fant ut at det var utrolig gøy å spinne rundt i sengen. Hver gang jeg la han over på ryggen, smatt han over på magen og opp på knærne.
Mor fant derfor ut at det var på tide å begynne med oppdragelse. Jeg prøvde derfor å si strengt "nei" og snu han tilbake på rygg med en gang han prøvde å snu seg. Men hva skjedde?? Gutten bare lo hjertelig av meg... Og hvem kan være streng til det søte lille leende jeg-vil-ikke-sove-trollet der da??? Jeg klarte rett og slett ikke å holde meg alvorlig. Hvordan skal dette gå?? Hehe..
Jaja, han sovnet da til slutt i dag også. Og han var i det minste i godt humør helt til søvnen innhentet han :)

Daniel inspiserer grinda etter at den er senketHan ser litt lei seg ut på bildet her, men han var egentlig kjempefornøyd med å spinne rundt i senga

5 kommentarer:

Karen Margrethe sa...

Et tips: Babysafe! Etter min mening en av de bedre oppfinnelsene til barnesoving. Flere fluer i ett smekk: Barnet kan ligge i øverste etasje mye lenger, han sparker ikke av seg dyna (og hvis han klarer det, så har han fortsatt posen på seg), han ruller ikke rundt og reiser seg ikke opp. Dermed er det lettere for ham å finne roen både på kvelden og hvis han våkner om natta. Funka hvertfall som bare det for eldstejenta vår; hun er nesten verdensmester i soving! Ivar har vi ikke trengt å spenne fast. Ennå...

Hilsen tanta til Sverre

¤ Mini&moi ¤ sa...

Du er ikke alene! Vi sliter litt med det samme når Vetle skal sove. Han bare ruller seg rundt og den siste uken har jeg funnet han flere ganger sovende på magen. Vi bruker pose fra HM, men det hjelper ikke. Har liksom ikke lyst til å binde han fast heller. Si fra om du kommer over noen som funker;-)
Og ja, jeg har tenkt mye på åssen dette med oppdragelse skal gå, når jeg bare må le av han når jeg prøver å være streng. hehe....

Ida

Marie sa...

Ja det er vanskelig aa holde seg naar de er saa soete! "Naa mener mamma alvor! HiHi!" :)
Saa utrolig bra at "stoetfanger-mannen" hadde lagt igjen tlf nr da! Nesten som man faar lyst til aa ringe og si: "Takk for at du la igjen nr!" :)

Bine sa...

For noen herlige bilder! Ja, det var skikkelig vemodig å senke bunnen på senga, men da han nærmest tippet over i sommer skjønte vi at vi burde gjøre det! :-S

Jeg har også tenkt å sette meg og lese mens legginga pågår, kom så langt som å sette inn en stol... også ble det ikke mer. Men skal absolutt prøve det senere! I sove-boka jeg kjøpte sto det om det å reise seg/tulle i senga at man ikke skal gjøre så mye ut av det. Barnet gjør det og mamma går bort til barnet for å legge han til rette igjen. Da skjønner babyen at han får oppmerksomhet (og all oppmerksomhet er jo positivt for babyen, hehe). Så jo mere service man gir, jo mer vil babyen ha. Så først skulle man legge babyen ned igjen samtidig som du sier at han skal legge seg ned. Neste gang går du bare bort og holder han på hodet - legg deg ned sier du. Neste gang skal en bare gå bort til senga og ikke ta på barnet men si det samme. Også skal man gravid være lengre unna når man sier det, slik at babyen ikke får oppmerksomheten pga oppførselen. Men det er ikke lett ;)

I går fikk vi et turbotroll på natta, og da jeg prøvde å være streng så lo han bare. -og da ler jo jeg, haha :-p Så siden han var i så godt humør prøvde vi noe nytt - vi lot han gråte. Det var helt forferdelig!!!!! MEN han roet seg overraskende fort da jeg ikke gikk inn til han. Problemet var jo da at jeg var sikker på at vi opplevde krybbedød siden det ble så stille.

Er vi ikke tullete vi mammaer?! Hjelpes!

(ellers er det flere på barselgruppa mi som har hatt pos effekt av slik babypose (med og uten seler) )

mona sa...

Takk for gode tips!!
Nå har heldigvis leggingen gått bedre de siste dagene, så da venter vi litt og ser an før vi eventuelt setter inn noen nye tiltak ;)