torsdag 3. september 2009

Ett innholdsrikt år..

Dagen for akkurat ett år siden er en litt spesiell dag. Den dagen jobbet jeg dagvakt. Jeg hadde blitt litt forkjølet og følte meg utrolig sliten. På vei hjem fra jobb stoppet jeg på apoteket og kjøpte meg en graviditetstest. Vel hjemme gikk jeg på do og tisset på pinnen. Jeg var så sliten, så jeg ble like godt bare sittende på do til resultatet viste seg. Jeg hadde vel egentlig ikke trodd at den skulle være positiv, og jeg hadde tatt en negativ test 1 1/2 uke tidligere. Så når jeg så på displayet at det sto så lite der, syntes jeg først at det var litt rart. Da jeg tittet nøyere etter var det ingen tvil: GRAVID lyste imot meg.
Det føltes som en evighet de ca tre kvarterene det tok til Erling kom hjem fra jobb. Jeg var såå ivrig på å fortelle det. Med en gang Erling kom inn døra, dro jeg han med meg og satt han ned i sofaen. Hihi :)
To dager etterpå sendte jeg en mail til min gode venninne, Marie http://mammabloggfraaustralia.blogspot.com/. Jeg måtte bare fortelle det til noen, og hun var et opplagt valg siden hun bor i Australia. Jeg regnet med at sjansen for at hun skulle sladre var litt mindre enn for de som bor i Norge ;) Det tok forresten ikke så lang tid før russebiljentene og familien visste det heller.. Og bestekompisen til Erling, Thomas fikk selvsagt vite det noen dager etterpå han også. Hehe, jeg er nok ikke så god på å holde sånne ting for meg selv.
Da jeg var 11 uker på vei gikk vi på privat ultralyd. Hun kunne allerede da fortelle at vi ventet en liten gutt (jeg turde ikke å tro helt på det før etter den ordinære ultralyden da).
Svangerskapet gikk rimelig greit. Jeg hadde hverken kvalme eller bekkenløsning, men følte allikevel at det var utrolig slitsomt å gå gravid. Jeg slet med søvnproblemer, smerter under ribbeina, halsbrann og diverse småting. Da må jeg si at jeg mye heller vil føde igjen enn å gå gravid igjen.
Jeg hadde en utrolig lett fødsel!! Selv om jeg kjente at noe var på gang hele dagen, så forstod ikke Erling at fødselen var ordentlig i gang før vi kom på sykehuset kl 00.10, og fikk beskjed om at jeg hadde full åpning. 01.15 ble Daniel født i badekaret på Ullevål ABC. Noe så fantastisk!! Jeg elsker å være mamma, og kunne ikke hatt det bedre :) Livet er herlig!!!

Hvis det er noe som heter "skrekkblandet fryd", så vil jeg si at det uttrykket passer perfekt til dette øyeblikket. Dette er tatt ca 5 min etter positiv test. Jeg er forkjølet og utrolig sliten!

Testen...

En uke før fødsel. Jeg gikk opp ca 20 kg under svangerskapet og hadde en skikkelig basketball-mage


Verdens fineste lille gutt har kommet til verden <3

4 kommentarer:

Elin sa...

Åååhhh... Jeg ble skikkelig rørt nå!
Tenk på alt som har skjedd på bare et lite år... Selv om det er slitsomt å gå gravid så er det jo så fantastisk at det faktisk går an å lage et så perfekt lite liv :)
Nydelig nyfødtbilde av Daniel! Å den magen din du! Skikkelig guttemage :)

Marie sa...

Naa fikk jeg gaasehud! Utrolig stemningsfulle bilder!!

Det er saa fint aa hoere hvor mye du koser deg som mamma! :)
Klemmer fra Marie

Bine sa...

Nå kom faktisk tårene, hehe. Jeg hadde litt motsatt som deg; fantastisk flott svangerskap, forferdelig fødsel, hehe. Jeg var også på ul tidlig (10+4) og de mente det var en liten gutt der. Trodde ikke på det, men joda, hehe.

Klarte forresten ikke å holde det hemmelig lenge jeg heller, til tross for mine store planer om å holde det hemmelig til det ikke var noen tvil lengre. Men det er jo så stort, klarer jo ikke å holde kjeft :-D

Kjempefin guttemage du hadde, skikkelig basketball-sprett :-D

Karianne sa...

Å vi ble alle så glade:):) Husker godt når du fortalte det på Barbera. Shit, tiden går fort! Ha en super helg vennen. Klem

Ps: Hun Elisabeth som du kjenner som har tvillingbloggen, kan du be henne legge til de to siste valgene for å legge inn kommentar slik jeg ba deg om å gjøre? Hvis ikke får ikek jeg skrevet noe der ihvertfall.