torsdag 4. februar 2016

Sykdomsangst


Jeg har funnet ut at sykdomsangst og barnehager er en dårlig kombinasjon. Jeg skulle likt å se en oversikt over hvor mange sykedager barna i barnehager har. Jeg ser jo veldig tydelig nå som vi har ett barn i barnehagen, en på skolen og en hjemme hvor sykdommen egentlig kommer i fra. Det er fra barnehagen - hver eneste gang! Finnes det forskning å hvor mye mindre sykdom det er i utebarnehager tro?? Jeg vil tro at det er mindre sykdom i en utebarnehage, siden barna ikke er like tett på hverandre. Men jeg har jo ikke sett noen forskning på det, så 100% sikker er jeg ikke.

Nå er det selvsagt omgangssyken som har kommet til barnehagen igjen. Jeg synes det er helt greit med noen forkjølelser (selv om jeg gjerne skulle vært foruten de også), men omgangssyken har jeg bare så utrolig angst for. Hva er vel verre??? Altså av ting som ikke er alvorlig selvsagt.. Nei, nå vurderer jeg å holde henne hjemme i morgen. Men hun gleder seg jo til å feire samenes dag i morgen, så vi får se hva det blir til. Dessuten så er vel oddsen for at hun ikke er smittet allerede rimelig dårlig... Wish us luck!

3 kommentarer:

Kjersti sa...

Hei, jeg tror dette kommer veldig ann på barnehagen samt også ungene dine. Min eldste har gått i tre ulike barnehager, og ingen har vært friluftsbarnehage, men jeg kan telle på en hånd de dagene hun har vært hjemme syk. Jeg føler barnehagen tar omgangssyke på alvor, og prenter inn 48 timers regelen så det holder. Noe som er viktig.
Jeg vet også om barn som har blitt mer syk på skole enn i barnehage.

Håper dere slipper unna omgangssyke og kan feire bursdag!

Anonym sa...

Hei. Vi har heller ikke hatt mye sykdom. Har to gutter på hhv 7 og 4 år som begge har vært og er i barnehage. Et par sykedager i snitt pr barn pr år er vel det vi stort sett har hatt. Vannkopper klarte også eldstemann å unngå å bli smittet av gjennom barnehagetiden enda det gikk på avdelingene opp gjennom barnehagetiden flere ganger. Så vannkoppene fikk han nå først i høst i 2.klasse.

Krysser fingrene for at dere slipper omgangssyken nå.

God helg.
Mvh Hilde

Anonym sa...

Hei! Har hvertfall lest forskning som sa at en av grunnene til at det er mer sykdom om vinteren, er fordi vi er mer inne og tettere på hverandre - så da blir det vel litt sånn med barnehage generelt også.

Men jeg tror det er ganske indiviuelt (og sikkert forskjeller mellom barnehager) også. Vår gutt på 2,5 hadde ikke en eneste sykedag hele første året i bhg, full plass. Sto over flere runder med omgangssyke (vi voksne ble dårlige en gang), influensa, vannkopper og andre prikkeplager. Fikk vannkopper og diare mot slutten av sommerferien, da. Hittil dette bhg-året har han vært hjemme 3 dager (forkjølelse). Første gang med feber over 38, over 2,5 år gammel. Så vi har sluppet utrolig billig unna. Jeg var også omtrent aldri syk som barn, så mulig det er noe arvelig, eller så får vi bare alt sammen litt senere - han har jo noen år igjen i bhg :) det som hvertfall er sikkert, er at det ikke er pga håndvask, der er vi skikkelig sløve.

Håper dere slipper unna omgangen :)
Mvh Marie