søndag 14. februar 2016

1,5 år


Det gikk meg visst hus forbi at minstemor ble 1,5 år i går. Eller, jeg husket det dagen før. Men i går trodde jeg tydeligvis at det var samme dag som dagen før, så da trodde jeg at det var i dag. Haha, hvis du henger med på den!? Jeg synes det er hyggelig å skrive noen ord om barna på sånne dager, det er så fint å kunne lese tilbake på i ettertid. Så here we go:

Noralille kan gjøre enhver svett om dagen. Hun er høyt og lavt og elsker å få tak i ting hun egentlig ikke skal leke med. Hun flytter rundt på stoler og møbler for å få tak i ting vi har prøvd å legge unna for henne, og hun klatrer opp på bord, benker og i køyesenger. Så snart hun har fått tak i noe som hun ikke skal ha så løper hun det forteste hun klarer. Hvis hun ser at vi er etter henne, så kaster hun fra seg det hun har i hendene så fort hun skjønner at løpet er tapt. Så det er vel bare flaks at det ikke har knust noen telefoner, glass eller ipader enda..
Ellers så elsker hun å ødelegge for storesøskenene, enten det er å vifte bort alle sjakkbrikkene, kaste alle perlene på gulvet, tegne på noen andres tegninger eller rive ned noe som de nettopp har bygget. Hun er også raskt på plass hvis noen reiser seg fra plassen sin, da kan du regne med at hun sitter der med et stort glis så snart du er tilbake.


Hun er selektiv i matveien, og vet hva hun har lyst på eller ikke lyst på til enhver tid. Nå svarer hun i det minste ja eller nei når vi spør hva hun skal ha på brødskiva, så da slipper vi å servere så mye som hun ikke hadde lyst på akkurat nå. Favoritten hennes er havregrynsgrøt (bare ikke de siste dagene, for nå har hun plutselig sluttet å spise det), skinke, servelat, kaviar, makrell i tomat og ost. Jeg nevnte med vilje ikke "brødskive med", for brødskiva ligger ofte igjen på tallerkenen. Til middag er hun glad i kylling, laks og spaghetti. Ja, og så elsker hun frukt og bær.

Heldigvis så sover hun oftest godt om natten nå, selv om hun til tider våkner grytidlig om morgenen. På dagtid sover hun stort sett 1-2 timer, og hun sover best om hun får ligge ute i vogna si.

Minstemor er utrolig morsom, og vi ler ofte av påfunnene hennes. Hun er også veldig kosete, og kommer gjerne for å gi en god klem eller for å sitte på fanget. Fineste lille Nora vår!!

Ingen kommentarer: