onsdag 27. januar 2016

Planlegging av barnebursdag


Det er jo nesten ikke til å tro, men veldig snart er det fire år siden den frøkna her kom til verden. Og siden hun nå har blitt interessert i bursdagsfeiring så blir dette året for hennes første barnebursdag. Og siden jeg allerede har blitt introdusert for barnebursdagslivet via storebror så hadde jeg tenkt at vi skulle gjøre dette veldig enkelt. En eller annen sa en gang at man burde invitere like mange som antall år barnet fyller. Og det hørtes jo fornuftig ut, gjorde det ikke!?
Så lenge har jeg vært fast bestemt på at jeg skulle invitere de to beste venninnene fra barnehagen, kusinen og en privat venninne. Men jo mer man tenker på det jo mer baller det på seg. Og nå er hun plutselig invitert med hjem til to andre jenter fra barnehagen, og da begynner jeg å tenke at kanskje jeg burde invitert de også. Men hvis jeg først inviterer fire jenter fra barnehagen, da er det jo rart å ikke invitere de fem andre jentene fra de samme årskullene på avdelingen, ja og hun har jo mer enn èn privat venninne som det kunne vært aktuelt å invitere. Ohlala...
Så nå er jeg helt i villrede her på hva jeg skal gjøre. Snartfireåringen er ihvertfall fast bestemt på å feire bursdag, og har allerede bestilt frost-tema for bursdagen. Men helt ærlig så tror jeg at hun hadde vært fornøyd med å invitere én venninne og kusinen sin.
Hva tror dere? Er det innafor å bare invitere de to beste venninnene fra barnehagen? Jeg tenker at når de begynner på skolen så må man jo invitere alle jentene fra klassen, så kanskje man kan vente så lenge som mulig med å lage så mye styr?? Hun har selv bare vært invitert i bursdag til de to som jeg tenker på å invitere, men nå aner jeg jo ikke om noen av de andre har feiret bursdagen sin. Og noen av dem er fra samme årskull som henne, så de har kanskje tenkt at dette skal være første året for barnebursdag de også..
Jaja, det er godt man har sånne banale problemer å bekymre seg for!! Men jeg vil jo helst ikke ekskludere noen, samtidig som jeg synes at det blir for mye stress å ha bursdag med femten 3-4 åringer her.

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

I bhg vår har vi to storbarnsavdelinger. Vi har gitt barna valget mellom å invitere alle i bhg fra sitt årskull, eller alle av et kjønn (3 årskull) fra deres avdeling. Begge grupper har vært ca 10 stk, men er jo alltid noen som ikke kan komme!
Jeg synes det er innafor å invitere to jenter fra bhg, men kanskje ikke fire hvis det da blir igjen fem i samme naturlige inndeling/gruppe.

mona sa...

Takk for innspill :) Jeg vingler fortsatt litt frem og tilbake på hva vi skal gjøre, men jeg heller kanskje mest mot å gå for den lille bursdagsfeiringen som vi opprinnelig planla.