tirsdag 14. juli 2015

11 måneder


I går var hun lille her 11 måneder gammel. Det er jo bare helt merkelig at det plutselig er under en måned til hun kan feire sin aller første bursdag - sukk.. Jeg liker å skrive noen ord om utviklingen, sånn at jeg har det lagret til senere. Så her kommer litt om minstemor:

Nora er høyt og lavt om dagen og vil gjerne ta alt hun får tak i. På ferie måtte vi hele tiden passe på at hun ikke gikk løs på kattematen eller tok seg en tur i den bratte trappa. Her hjemme har hun funnet ut at hylla inni peisen er et fint sted å leke.
Av leker så er puttekasser, små figurer og leker med litt lyd i mest populært. Ja, og storesøsknene sine leker er alltid spennende. Hun elsker musikk, og begynner å danse så snart hun hører noe hun liker.
Vi tror at hun sier mamma og pappa bevisst nå, og jeg har også hørt hun har prøvd å etterligne andre ord. Hun vinker hade, klapper og viser hvor stor hun er. Men det gjorde hun kanskje for en måned siden også!?

For en ukes tid siden tok hun sitt aller første skritt. Det meste hun har tatt etterpå er tre små skritt, men det blir oftest bare med det ene.

Hun har stort sett god matlyst nå, og spiser godt når hun får noe hun liker. Favorittene er jordbær, brødskive med leverpostei eller annet kjøttpålegg, brødskive med usøtet eplemost og havregrynsgrøt (hun liker ikke de melkefrie babygrøtene). Av middagsmat så elsker hun laks, kylling og mais. Diverse andre grønnsaker og kjøtt/fisk går stort sett også ned - ihvertfall når hun får sitte og plukke biter selv. Hun har fire tenner å tygge med, men jeg mistenker at det er flere på vei.

Hun sover stort sett èn formiddagslur nå, som gjerne varer i et par timer. Om ettermiddagen kan hun være litt krevende, og det varierer litt om hun er enkel å legge eller ikke om kvelden. Men når hun først sover for kvelden, så sover hun stort sett natten igjennom.

Ellers så har både hun og søsknene mer og mer glede av hverandre, og hun blir alltid like ivrig når storebror og storesøster kommer løpende inn om morgenen og roper "Mashika er våken!!!!!!!!". Haha, for det er det de kaller henne om dagen. Ikke spør meg hvor det kommer fra.. Hun går også for Nosha eller Nosh, som kanskje har en litt mer forståelig forklaring.


Vi er selvsagt utrolig glade for at hun kom inn i livet vårt for litt over ett år siden - verdens fineste minstesøster!

1 kommentar:

Kirsti sa...

Herlig. Høres ut som Stella, med unntak av gåinga. De er så fine og blir så fort store ;)