mandag 15. juni 2015

Snart skolegutt


Gjett om det er en liten (stor) kar som gleder seg til skolestart?? Vi fikk tips på skolen da vi var på førskoledag om at vi måtte lære barna ordlyden av bokstavene, og ikke navnet på bokstaven. Og jaggu så har han ikke begynt å skrive små ord etter at vi begynte å snakke om ordlyder. Vi får se hvor lenge det blir gøy å gjøre lekser før han innser at det egentlig ikke er så moro. Jeg har hørt rykter fra andre skolebarnsmødre om at det ikke pleier å ta så veldig lang tid.

I løpet av sommeren må vi ut og kjøpe skolesekk, matboks og pennal. Jeg har hørt at disse Beckmann sekkene skal være fine. Hvor kjøpte du skolesekk, og har dere vært fornøyd?

5 kommentarer:

Pepperkakefjellet klatrer sa...

Så spanande! Vi erfarer at leksene er gøye; så de trenger ikkje å "grue" dykk for at han kjem til å synas at leksene er kjedelige. At de er slitne etter ein lang dag på skule og sfo er ein anna ting. Vi kjøpte BM-sekk, er framleis overraska over kor mykje den tåler :)

Ellen sa...

Det kommer nok til å gå kjempebra! Tok litt tid før alt gikk seg til her, med vår eldste, men nå som hun straks er ferdig med 2.klasse går det meste veldig bra. Løsnet etter jul i første klasse, da var de nye rutinene litt mer på plass. For det er jo mye nytt, for både dem og oss.

Vi kjøpte forøvrig Bergans sekk på XXL, kjempefornøyd. Viktig å få hjelp til å finne riktig sekk til ditt barn, alle rygger er det forskjellig lengde på. Han i butikken viste også til Ingvild hvordan sekken skulle sitte og hvordan hun skulle bruke stroppene. Hun bruker fortsatt stropper, så det er nok behagelig.
Anbefaler også at dere velger en sekk med flere utvendige rom, mange av sekkene har kun ett stort rom, det blir bare kaos. Ingvild sin sekk har et stort hovedrom, et mindre utenfor med plass til matboks, og et bittelite utenfor der igjen med plass til småting som leppepomade og vanter feks. Det er også et rom til drikkeflasken på siden av sekken, og på motsatt side er det et rom til medfølgende regntrekk.

År og dag siden jeg har kommentert på bloggen, men følger med både her og på IG :-)

Silje sa...

Her går leksene som en lek. Anbefaler Bergans skolesekk :)

Anonym sa...

Jeg lurer også på hvilken sekk vi skal velge. Fant noen gode tips her: http://www.klikk.no/foreldre/barn/article1592298.ece?utm_source=apsis&utm_medium=nyhetsbrev&utm_campaign=385075

Mvh Hildegunn

mona sa...

Takk for fine tips!! Spørs om vi ikke tar med poden en tur på XXL. Ser ut til at de har ganske fin pris i forhold til mange andre også :)