lørdag 13. juni 2015

10 måneder


Jeg må vel slutte å mase om at tiden går så fort. Men i dag er minstemor ti måneder gammel - ikke lenge til vi kan feire henens første bursdag altså, sukk.

Noralille farter rundt her og er nysgjerrig på det meste. Hun prøver seg på å åpne skuffer og ingen ting innenfor hennes rekkevidde får være i fred. Med mindre du står rett ved siden av og sier "nei", for utrolig nok så skjønner hun hva nei betyr og hører stort sett etter.
Hun kan gå litt med gåvogna si nå, og av og til står hun i noen sekunder uten å holde seg fast i noe. Hun vinker hvis noen skal reise, men har ikke helt fått taket på klappingen enda. Fire små tenner har også kommet, to oppe og to nede. Når jeg leser tilbake til storesøster da hun var ti måneder, så kunne hun såvidt si noen få ord. Det kan ikke lillesøster, selv om det av og til høres ut som om hun sier "mamma" for å rope etter meg.

Når det gjelder søvn, så sover hun stort sett veldig godt nå. Hvis jeg er hjemme hele dagen, så sover hun gjerne en lur på rundt tre timer. Hvis vi er ute og farter, så blir det oftest to litt kortere lurer. Om kvelden tar det fortsatt litt tid å legge henne, men stort sett så sover hun natten igjennom. Det er jo bare fantastisk deilig!!!

Ellers så viser det seg at hun har allergi for egg, melk og peanøtter, så det er litt styrete med maten hennes. I tillegg så er hun kresen, og gidder ikke å spise noe hun ikke liker, selv om hun er sulten. Men det går seg nok til etterhvert.

Ja, og her om dagen var jeg på "åpen helsestasjon" for første gang i mammakarrieren og fikk veid og målt henne. Jeg følte ikke at jeg passet helt inn der sammen med alle de nyfødte babyene, men det var helsesøsteren som mente at jeg måtte innom for en sjekk siden det er så lenge mellom 8 mnd kontrollen og ettårskontrollen. Vitale mål er nå: 7950 gram og 70 cm lang. Dagen etter var det noen på jobben som tilfeldigvis spurte hvor mye hun veier nå. Og som den våkne trebarnsmammaen jeg er, så husker jeg ikke. Haha, men nå husker jeg det hvis noen skulle spørre - tror jeg ihvertfall..


1 kommentar:

Anonym sa...

Fine Nora! Nevøen min Edvard, som e 3 daga eldre, e 78 cm og 10750 g. Rene sumobryteren i forhold :P
Nyt finværet!

Klæm fra Marianne og guttan