mandag 18. mai 2015

Rapport nattavvenning


Mange lurer på hvordan minstemor sover for tiden. Og jeg kan med stor glede fortelle at hun sover hele natten. Det hadde jeg aldri trodd for noen uker siden! Nattavvenningen og flyttingen over på eget rom har bare hatt magisk effekt. Men som trebarnsmor vet man jo at det sannsynligvis bare varer frem til den neste tannen kommer eller til neste forkjølelse, så det er bare å nyte det mens man kan. Og så må vi bare håpe at vi ikke gir etter når de vanskelige nettene kommer igjen. Det er jo så lettvint å bare gi den puppen, så vet man at man får sove..

Som jeg nevnte, så var det mormor som påtok seg den verste jobben denne gangen. Mormor er verdens snilleste og så er hun så flink og tålmodig med barna. Jeg vet at vi er utrolig heldige! Det er jo bedre for babyen også å ikke ha mammaen i nærheten når man tar avvenningen, for da skjønner de jo ikke hvorfor de ikke bare kan få pupp sånn som de alltid får. Men med en tålmodig pappa eller mormor som de kjenner godt, så kan de få den trøsten de trenger til å roe seg uten puppen. Ja, og så har de selvsagt fått tilbud om vann på flaske, i tilfelle de er tørst.

Nattavvenningen er liksom noe vi har måttet stålsette oss for hver gang, men så har det gått mye lettere enn ventet når vi først har gjort det. Et par netter med lite søvn og en del trøsting, og så går det raskt mye lettere. Og så er det jo fantastisk deilig når man da plutselig får sove en hel natt i strekk igjen!! Men det er faktisk sånn at jeg er mye mer trøtt om morgenen nå, og det er bare såvidt jeg klarer å komme meg ut av sengen. Kroppen er jo vant til å aldri sove noe sammenhengende og maks fem-seks timer per natt. Så når man plutselig får sove syv timer i strekk, så skjønner vel ikke kroppen noe som helst. Men det kan jeg leve med alstå ;)

2 kommentarer:

nullfiresyvni sa...

Ja det er faktisk sant. Det så mye tyngre å stå opp når man har sovet godt. Her sover vi ikke i samme seng lenger, men mer enn to timer i strekk hører til sjeldenhetene.

Alexandra engen sa...

Så vakker hun er! Det er sant det du skriver :)