lørdag 16. mai 2015

Ny bilstol til minstemor


Nå har vi fått den nye bilstolen til minstemor, og jeg er så fornøyd!! Jeg trodde egentlig at det ville bli for vanskelig å få henne inn i setet i midten, så jeg tenkte at vi kanskje måtte vente med å bytte sete til over sommeren og at mellomste måtte over i beltestol samtidig. Men etter å ha reist til butikken og prøvd ut setet, så fant vi ut at det går greit å løfte henne inn i setet i midten. Så da kan mellomste få sitte i setet sitt i ett år til. Hun sitter godt i setet, og har fortsatt en del å gå på i forhold til vekt og lengde. Da føles det veldig trygt å kunne ha henne sittende bakovervendt så lenge som de anbefaler det, og kanskje enda litt lenger.

Jeg er opptatt av sikkerhet i bil, og er opptatt av at barna skal sitte bakovervendt så lenge som mulig. Anbefalingene sier jo at de bør sitte den veien til de er fire år. Jeg har forståelse for at noen må snu barna tidligere pga. plassmangel eller andre ting. Men om man har mulighet for å la de sitte bakovervendt så lenge så er det absolutt det beste. Det går jo stort sett bra (og det gjorde det jo på 70-tallet når barna satt helt usikret i bilen også), men hvis uhellet først skulle være ute så er det viktig at barna sitter så trygt som mulig!

Du kan lese mer om bilsikkerhet og barn her, hvis du lurer på hva som er best for ditt barn.  

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hvilke bilstoler har dere og hvilken bil? Er de festet med isofix? Vi skal nemlig finne seter til tre små under fire år, og ønsker helst at alle tre skal sitte bakovervendt men er veldig usikker på hvilke stoler som gjør det mulig. Eldste er tre år. Fin blogg du har, kunne tenkt meg flere innlegg om det å være trebarnsmor, hadde du de større barna hjemme fra barnehagen noen dager i uken i permisjonen eller var de i bhagen hver dag? Ser frem til innlegg om innkjøp/planlegging av mat for en mnd osv, da vi er i samme sit selv og ønsker å ta ut ulønnet permisjon etter endt betalt permisjon. Mange gode tips fra deg:-) ha en fin kveld videre! Klem fra Anne

mona sa...

Hei Anne!
Takk for hyggelig kommentar :) Wow, tre tette hos dere altså :)
Vi har en Peugeot 5008 med isofix til alle de tre setene bak. Jentene har Besafe izi combi (husker ikke helt hvilken av de) mens storebror har en cybex beltestol (han er seks år).
Her har de to eldste hatt full plass i barnehagen mens jeg har gått hjemme med minste. Jeg tok tidskontopermisjon og har jobbet 1,5 dag i uka helt siden minstemor var 7 uker (hun har vært med). Men bortsett fra de dagene som jeg jobber, så kommer de alltid sent i barnehagen. Og det har hendt at de har vært hjemme hvis vi har hatt spesielle planer. Ja, og så er de jo støtt syke og hjemme uansett :P Men jeg synes det er godt å ha mulighet til å levere de i barnehagen, sånn at jeg kan få gjort litt her hjemme eller dratt ut på diverse avtaler.
Jeg skal helt klart prøve å få ut noen flere innlegg om hverdagen som trebarnsmor og planlegging rundt diverse fremover. Takk for innspill :)