fredag 8. mai 2015

Mat til små mager


Hun lille frøkna her er ikke så veldig glad i mat foreløpig. Det eneste hun er glad i er disse grønnsaks-smoothiene (som man skulle tro at inneholdt en del grønnsaker, men som inneholder sånn ca 8% grønnsak og resten frukt), brødskorper og diverse grønnsaker servert i biter. Ja, og grøt da, men det vil hun fortsatt ikke ha etter siste sykdomsrunde.
Til middag er det derfor forholdsvis lettvint å bare kunne servere noe av tilbehøret fra vår egen middag. Mest fornøyd er hun om hun får noen kokte grønnsaker som hun kan sitte og plukke selv, f.eks. gulrøtter kokt som stenger, brokkoli eller erter. Små biter av avokado, agurk, mais og paprika er også populært.


Hva er deres små mest glad i?

1 kommentar:

Anonym sa...

Har også en småspist en på snart 8 mnd, hun har ingen tenner enda så jeg føler det gjør det enda vanskeligere. Til sammenligning spiste storesøster både brødskiver, middag og grøt (med skje!) selv da hun var 8 mnd. Og ja, hun er fortsatt et stabeist ;-) Lillesøster liker grøt, 2-3 ss mel/pulver er nok synes hun. Brokkoli/blomkål er ok å tygge litt på. Brød inntas fortsatt som smuler, hvis ikke kommer det ut igjen. Noe hun faktisk synes er godt er tomatsaus (tar av til henne før jeg har i krydder), revet eple/pære, vannmelon, appelsin, druer og frukt generelt. Den beste maten kommer tydeligvis fra meg denne gangen ;-)