fredag 7. november 2014

Sovebabyer - bare en myte??


Man hører jo vandrehistorier om små babyer som sover natten igjennom. Og når man selv har barn som våkner for mat minst hver andre eller tredje time til de nærmer seg året, da tenker man at man sannsynligvis har skummetmelk i puppen. Derfor er det veldig overraskende, og ekstra hyggelig at denne frøkna her av og til har bestemt seg for å sove natten igjennom. Jeg regner selvfølgelig med at det er et forbigående fenomen, så jeg passer på å nyte det ekstra mye.
Selv om minstemor nærmer seg tre måneder nå, så har vi fortsatt ikke noe særlig rutine på søvnen. Noen dager sover hun veldig mye, og andre dager sover hun mindre. Noen kvelder sovner hun for kvelden i 21-22 tiden, og andre kvelder sovner hun ikke før kl 02. Jeg tror ofte at vi har kommet inn i et mønster, men så plutselig så blir det helt annerledes igjen dagen etter.
I går kveld var jeg skråsikker på at hun skulle sovne i bilen på vei hjem kl 23, og sove for natten. Men da vi kom hjem var hun lys våken igjen så snart vi kom inn døra her. Men så sovnet hun igjen litt etter kl 24, og jaggu sover hun ikke enda. Og siden de to største har sovet borte i natt, så har jeg altså sovet i ett fra kl 01 til kl 09. Det er jo bare heelt fantastisk!! Herlig, herlig!
Så sovebabyer er faktisk ikke en myte, de finnes ;)


I går kveld var minstesøster og jeg en tur hos en venninne på ost og kjeks. Veldig koselig å komme seg litt ut på kvelden også, og være litt sosial. Min kjære har hatt veldig mye jobb i det siste, så minstesøster og jeg har stort sett sittet alene i stua her på kveldene. Og hvorfor jeg ikke har tenkt på å invitere noen hit kan man jo lure på.. Man havner vel litt i en boble, og tenker at alle andre er like stuck som en selv.

Nå skal jeg snart få besøk av to søstre som jeg skal ta bilder av. De to eldste her i huset er hos mormor og morfar i dag, siden jeg ikke hadde fått med meg at det var planleggingsdag før jeg la planer for dagen. Hva skulle man gjort uten besteforeldre???

Ønsker alle en finfin fredag!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nydelige Nora.Så fint at Nora sover hele natten i blandt,og du fikk sove i mange timer det var fint.Snakket med Ada og Erling,det var så koselig.Dere må kose dere med Pizza i kveld. Ha en fin kveld.Håper Nora sover i hele natten. klem fra bestemor115

Anonym sa...

Så deilig å høre at andre har det akkurat som oss - at det ikke er noen forutsigbarhet i søvn! Det er bare å nyte de timene man får, om det er to, tre eller seks!