mandag 13. oktober 2014

To måneder


Minstesøster og jeg har vært i Oslo i dag, og gjort et lite fotooppdrag. Så nå sitter jeg helt oppslukt i bilderedigeringen her, og glemte nesten å lage innlegg om at bittelillesøster har blitt hele to måneder i dag.

Jeg slutter aldri å forundre meg over hvor fort tiden går.. To måneder, med den fine lille frøkna her. Hun som er rolig og tålmodig, ihvertfall når hun får regelmessig tilførsel av mat, søvn og tørre bleier. Som tredjemann kan hun ikke regne med å være midtpunktet i huset så ofte, så hun lyser opp i et stort smil hver gang noen gir henne blikkontakt, og hun elsker å prate. Da jeg var på fagdag her om dagen måtte jeg bare la være å titte ned på henne der en stund, for hver gang jeg kastet et blikk ned på henne, så gliste hun det største gliset og skravlet så høyt at hele salen hørte henne.

Vi har fortsatt ikke fått så mye rutine på ting. Men hun sover gjerne noen lange økter på dagen. På kvelden er hun mer våken, og sover kortere økter. Og om natten ammer jeg henne stort sett bare to ganger mellom kl 24 og 06-07. Noen ganger klarer jeg også å få lagt henne tilbake i vugga etter ammingen, men ofte sovner vi og hun blir liggende hos meg til morgenen.
Ammingen har vi heller ikke noe rutine på. Vi ammer stort sett bare som det passer, og hun kan være våken uten å kreve mat lenger og lenger nå. Ihvertfall om hun får sitte i vippestolen eller ligge under babygymmen. Da koser hun seg stort, og skravler i vei.

Storesøsknene synes fortsatt at det er stas med en bitte liten lillesøster, og er veldig ivrige på å kose med henne. Folk som ikke er så vant til baby selv sperrer til tider opp øynene når de ser hvor hardt hun blir kost med, haha.. Jeg tør riktignok ikke å la henne ligge på gulvet her uten at jeg er tilsdete i rommet. Ikke at jeg tror at de ville skadet henne, men man vet jo aldri. Toåringer har vel ikke alltid den beste vurderingsevnen når det kommer til sånne ting!

Nå er det vel på tide å prøve å komme seg i seng her. Jeg har rimelig fulle dager og uker for tiden, så det er ikke alltid så lett å få gjort alt man har tenkt til. Jeg har f.eks. blitt verdens dårligste til å svare på meldinger. Jeg tenker alltid at jeg skal svare på den etterpå, og så går det rett i glemmeboka. Ikkje bra..

1 kommentar:

kirsti sa...

hun er så søt!! sukk!