torsdag 26. juni 2014

Den ultimate familiebil??


Nå som vi venter barn nr tre, og må har tre barneseter i bredden i baksetet, så må vi ha oss ny bil. Vi har lenge tittet på Ford s-max, og jeg var egentlig ganske sikker på at vi kom til å ende med å kjøpe den. Vi har også vurdert Volksvagen sine modeller touran og sharan. Så kom vi plutselig over Peugeot sin modell, 5008, og fant ut at vi måtte sjekke den ut nærmere.
I dag tok storebror og jeg oss en runde, og prøvekjørte både Peugeot 5008 og Ford s-max. Henholdsvis en 2012 modell og en 2011 modell. Og selv om Peugeoten er mindre romslig enn s-maxèn, så falt jeg for den. Den var veldig god å kjøre, og virket romslig nok for oss. Storebror sa faktisk at "vi må kjøpe den andre bilen!" da vi prøvekjørte S-maxèn etter å ha kjørt Peugeotèn like før. Så han var helt enig med meg ;)

Etter middag i dag dro vi derfor tilbake til bilforhandleren, sammen med pappaen i huset. Og han likte bilen like godt som storebror og meg. Dessuten var vi plutselig litt skeptisk til Ford, etter å ha fått Focusen vår tilbake fra EU-konrtoll i dag (men det skal jeg ikke kjede dere med. Jeg kan jo bare nevne at vi nå må selge den som reparasjonsobjekt, og ikke kan regne med å få stort for den. UTROLIG kjedelig!!). Så nå har vi gjort en muntlig avtale, og skal tilbake der i morgen. Wee, det er jo veldig gøy med ny bil!! Jeg gleder meg til å kjøre rundt i den med hele familien.

Og er det noen som har dårlige erfaringer med nettopp denne bilen, så må dere rope det ut veeldig fort. Helst ikke kom og si det utpå dagen i morgen ;)

4 kommentarer:

kirsti sa...

Naboen vår med tre barn har den. Tror de er fornøyd. Jeg har virkelig IKKE peiling på bil, men har hørt at Peugeot kan ha en del feil. Hadde kanskje googlet litt rundt angående erfaring. Vet at sjefen til Toby sverget at han aldri mer skulle ha det, da han aldri hadde hatt mer reprasjoner enn med det merket. Men aner jo ikke hva slags modell eller noe annet rundt det. De er vel ganske mye billigere, og det er jo en stor fordel. Sånn, det var det jeg visste om Peugeot - så har jeg sagt det høyt før ettermiddagen. Og ikke ta mitt argument for god fisk, for som sagt - jeg har ikke peiling!! Kirsti

Anonym sa...

Jeg har også hørt det samme om Peugeot, men har aldri hatt biler av det merke (bare hørt det via andre). Har selv holdt oss til Volvo og Toyota, og vært veldig fornøyd (men det var kanskje ikke det du ville høre..) Hadde jeg vært dere hadde jeg heller satset på f.eks Touran.

nullfiresyvni sa...

Vi har hatt en 307 (?) og det samme har mamma. Begge har det vært utrolig mye tull med. Vår lagde lyder de aldri fant ut hva var og kunne stoppe midt på motorveien (det holdt å da ta en liten kaffepause før man kunne kjøre videre, men dog). Mamma har akkurat hatt sin på rep for hundrede gang og denne gangen fikset de bremsene, før de sluttet og fungere igjen midt under kjøreturen (bruker kun merkeverksted). Om dette er merket eller tilfeldigheter aner jeg ikke. Det jeg har hørt er at problemet med franske biler er at det er for mye teknologi og vanskelig å finne ut hva som er feil når noe skjer. Vi har en toyota avensis og sverger til de enkle asiatiske bilene. Denne kommer godt opp på lista over biler man er fornøyd med etter ti år (fjerde av tiende plass tror jeg). Men det er jo på ingen måte en spennende bil... Det er bare at vi ønsker god plass og en bil so funker og ikke så mye mer. Våre venner som har tre unger hadde samme nå helt til de fikk fire. Ryktes å være en av bilene med best plass bak til tre barneseter på rad... Men bil er ikke vår store interesse som du skjønner ;)

Lykke til med bilkjøp. Gå for magefølelsen :)

Anonym sa...

Gå for Volkswagen!! Superhappy med sharan:)