tirsdag 11. februar 2014

To år!


Hipp hurra for den fine toåringen vår! Tenk at det virkelig er to år siden vi kjørte inn til Oslo sånn omtrent på denne tiden av dagen, for å få ordnet med kameraet mitt som plutselig streiket. Siden jeg hadde mistanke om at noe kunne være på gang, så tok vi med oss fødebagen og plasserte storebror hos mormor og morfar for sikkerhets skyld. Vi dro til og med på et ekstra kaffebesøk, for å se om det ikke skjedde noe mer før vi kjørte tilbake fra byen. Men vi kom oss hjem til huset her igjen, før jeg var helt sikker på at noe virkelig var på gang, så da snudde vi bare i døra og kjørte tilbake til Oslo igjen. Noen timer senere var vi lykkelige tobarnsforeldre.


Lillesøster er stort sett en liten solstråle. Men hun har sterke meninger, og kan fort bli sint om ting ikke går hennes vei. Hun er aktiv, og er høyt og lavt dagen lang. Hun er av den typen som bare løper og løper og ikke ser seg tilbake, så det er om å passe på når man er ute på tur. Hun elsker å tegne, og er flink til å leke med det meste av leker som finnes i huset. Hun liker å rote, og synes det er fint å sitte i køyesengen på lekerommet og kaste alt som ligger der oppe ned på gulvet - til storebrors store irritasjon. Hun er glad i musikk, og klarer ikke å sitte rolig hvis hun hører noe musikk som man kan danse til. Hun går ofte rundt og traller, gjerne på Brannmann Sam, Ole Brum eller Mikkel rev.
Språket blir bedre og bedre for hver uke. Nå snakker hun i setninger, og klarer å si det aller meste. Men det er ikke alltid vi skjønner hva hun sier før hun har gjentatt det mange ganger. Hun kan mange farger, men tar feil innimellom - bare ikke på rosa, som er favorittfargen. Hun kan telle til ti, men skjønner nok ikke betydningen av det. Og noen dager hopper hun over noen tall eller bytter om på rekkefølgen.
Det beste hun vet å spise er egg, ost, rømme, hjemmelaget pizza, spaghetti og pølser. Ja, og så er hun glad i grønnsaker. Hun dropper gjerne alt annet av middag, og spiser bare litt brokkoli, gulrot, mais, agurk eller annet som måtte friste akkurat den dagen. Vi får se hvor lenge akkurat det varer ;)

Vi gleder oss til å følge lillesøster videre, og til å se hvordan hun utvikler seg etterhvert. Det er ihvertfall ingen tvil om at hun er en sosial frøken som elsker å være sammen andre mennesker. Ja, og så elsker hun storebroren sin - stort sett ihvertfall.

Dagen i dag er begge barna hjemme fra barnehagen pga. feber. Vi har foreløpig kost oss med (grove) vafler til frokost og Toy Story på tv. I ettermiddag blir det en liten sving innom morfar, før pappaen i huset tar over. Sånn er det når mor jobber turnus. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Gratulerer med dagen!