lørdag 2. november 2013

Jeg koser meg hver dag jeg!


Vi har en fjong gammel dame som jeg pleier å gå til i jobben min. Hun har alltid friske blomster på bordet, og da jeg kommenterte det en dag sa hun så fint "Jeg koser meg hver dag jeg!!".
Det slår meg ofte at en del av de gamle er så flinke til å sette pris på hver eneste dag. De nyter livets små gleder, og synes at det har vært en fantastisk flott dag om de har hatt besøk eller vært på dagsenteret. Hjemme koser de seg med bøker, radio, tv og nyter en liten sjokolade eller et glass vin. Ikke alle er sånn selvsagt, men jeg synes det er så flott med de som er det. Jeg håper virkelig at jeg kan bli en sånn gammel dame en dag selv!

Felles for de aller fleste av de gamle som jeg treffer i jobben min, er at de ofte kommenterer hvor fort livet går og at man må være flink til å nyte det mens man kan. En av damene fortalte en dag at hun husket at hun traff en gammel dame da hun var ute med barna sine, mens de var helt små. Damen hadde sagt at hun måtte huske på å kose seg mye med barna, siden tiden gikk så fort. Hun hadde tenkt at hun var flink til å kose seg med barna. Men i dag tenker hun at hun skulle kost seg enda mer!!

Selv tenker jeg også at jeg er flink til å kose meg med barna, og til å nyte livets små gleder. Men jeg prøver å bli enda flinkere! Dagene og årene flyr så alt for fort avgårde, så man må huske på å ikke bekymre seg så mye over ting som i det store løp blir bagateller. Tenk så kjedelig om man sitter der som 95-åring og angrer på at man ikke nøt livet mer mens man hadde sjans! Ja, om man i det hele tatt er så heldig å bli gammel da..


Fortsatt god helg ønskes herfra! Jeg har arbeidshelg :)

3 kommentarer:

Petrus og Petrine sa...

Jeg prøver å leke og være med minstemann så mye jeg kan, men hverdagen tar oss mange ganger. Jeg er i tvil om de valgene jeg har gjort er riktige, men jeg ser ikke helt hvordan jeg skulle løse det på en annen måte...
I dag har vi snudd om på planene om å dra til bestefar på morgenen, nettopp fordi vi har en gutt som synes det er kos å leke med foreldrene sine :)

HA en god søndag g nyt hverdagsøyeblikkene..

TreTette sa...

Flott innlegg! Jeg har nettopp hatt løpe-korranse (konkurranse om å løpe fortest opp og ned trappa) før jeg måtte til kjøkkentjenesten igjen.. Å nyte er liksom ikke helt lov heller, vi skal jo helst være opptatt med noe til en hver tid, eller..?

baremamma.com sa...

Så herlig! Du tar veldig fine bilder :) God lørdagskveld! Klem Anette