torsdag 15. august 2013

Siste dag i den gamle barnehagen


For aller siste gang har Daniel sparket på sparkesykkel til og fra barnehagen. For aller siste gang har vi koset oss, mens vi har fått frisk luft, trim og erfaring fra trafikken på vei til og fra barnehagen. I dag sparket storebror på sparkesykkelen, mens lillesøster og jeg sparket på trehjulsykkelen. Vi koste oss som vanlig, selv om mammaen hadde en klump i halsen..

Er det ikke teit at man skal ta sånn på vei for en sånn bagatell? Jeg vet, men så synes jeg allikevel at det er så fryktelig trist at vi ikke lenger skal ha disse koselige stundene sammen. Jeg skal jo begynne å jobbe fullt igjen nå, men siden jeg jobber turnus, er det som oftest flere dager i uka hvor vi har mulighet til å gå til barnehagen. Men når barnehagen nå blir liggende nesten fire kilometer unna, så tror jeg neppe at vi kommer til å legge ut på tur med sparkesykkel og trehjulsykkel når vi skal i barnehagen om morgenen!

Så i steden for å kunne ha koselige stunder sammen, hvor man kan lære barna gode verdier i at man ikke nødvendigvis må kjøre bil uansett hvor man skal, så sitter vi nå og titter etter en ny bil på finn.no. For det blir vanskelig å klare seg med bare en familiebil når mor jobber turnus og det ikke går buss fra barnehagen! For ordens skyld så er det også håpløst å komme seg til min jobb uten bil, men pappaen i huset bruker kollektivt hver dag.

Er det forresten noen som har erfaring med el-bil? Vi vurderer nemlig det, ettersom dette blir en bil som kommer til å brukes sånn ca to dager i uka og bare til lokal kjøring. 

4 kommentarer:

Signe sa...

Hei Mona. Helt meningsløst at de legger ned barnehagen. Synes at det er litt vemodig jeg også, for Eilin Marie gikk der. Hvor har politikerne hodet sitt kan en lure på.

Ang. El-bil, så har Eva Merete og Roald kjøpt det som bil nr. to. Hun bruker den til og fra jobb hver dag, og sparer både masse tid og penger. De er ihvertfall kjempefornøyd.

Hilsen fra nabo Signe

mona sa...

Takk for svar!! Høres ut som om det er mange som er fornøyd med el-bil!!
Enig i at man kan lure på hva politikerne har tenkt med ;)

Anonym sa...

Brodern har akkurat besting en Tesla el-bil, skal visst være sportsbil med familieplass og el bl. Ellers får du rope ut om dere vil kjøpe Skoda fabian vår, skal selges siden vi får den nye snart :) funker veldig fint som bil nr 2. Kirsti

Anonym sa...

Hei !
Du kan jo høre litt med MAMMAKINE om hva hun syns om å kjøre el-bil .... hun har brukt vår nå i 3 uker mens vi har vært på ferie ;-) Vi er hvertfall veldig fornøyde med vår Nissan Leaf som blir kjørt Drøbak -Ski daglig i tillegg til at det er den som blir brukt mest til småkjøring på ettermiddagene av både mannen min , meg og vår datter da dette sparer oss alle for unødig bruk av drivstoff på de andre bilene :-) Men som sagt , hør med Kine om hvordan hun syns det var å bruke el-bil med tanke på planlegging med lading og avstander og to barn på slep .
Lykke til med barnehage start på lillemor og ny barnehage på storebror .

Mammakine`s svigermor