mandag 12. august 2013

Møt frøken uredd, 1,5 år


Møt lille frøken uredd. I dag satt hun like godt utfor kjellertrappa her, med gåbilen og brannmannhjelm på hodet. Mor var sjelven i lang tid etterpå, selv om jeg raskt så at hun hadde kommet fra det med et blåmerke i panna. Hvordan hun har klart å komme seg rundt svingen i trappa er og forblir nok et mysterie.

I går var det ett og et halvt år siden denne fine jenta kom til verden. Jeg slutter aldri å forundre meg over hvor fort tiden går.. Lillesøster er morsom, nysgjerrig, rask, sta og blid. Nesten uansett hvor hun skal, så løper hun. Hun elsker å hoppe på trampolina, og jeg synes at hun hopper høyt for alderen sin. Hun elsker å klatre, og er høyt og lavt dagen lang. Hun er også veldig glad i å dra alt mulig utover gulvet i huset.

Jeg husker at storebror hadde en periode hvor han var veldig opptatt av hvem som eier hva. Nå har lillesøster kommet i den samme perioden, og går dagen lang rundt og sier "pappa sin", "mamma sin", og "Daniel sin". Og det er utrolig hvilke småting hun har lagt merke til at tilhører den enkelte.

Hun snakker som en foss til tider, men det er fortsatt mye som er uforståelig. Det kommer imidlertid ofte noen nye ord, og når man kjenner henne så forstår man også mye av det hun sier. Noen ord som går igjen mye i løpet av dagen er:
bann - vann
bann - ball
dom - do
dom - ole brumm
bammann Sam - brannmann Sam
hoppe - hoppe på trampolina
usj - dusje
akke - jakke
go - sko
tegne

Selv om hun løper mye rundt her, og er en aktiv jente, så liker hun også å sitte og pusle med småting. Hun elsker f.eks. å tegne, og aller helst med fargen lilla. Og kommer hun over storebrors lego kan hun sitte lenge og leke med alle de små delene. Storebrors lekemat er også populær, og storebrors prompeputer går hun ofte rundt og bærer på. Bøker er hun også veldig glad i, og aktivitetsbøker med klistremerker.

Ja, lille babyen vår er definitivt ingen baby lenger! Og selv om mor synes at det er veldig vemodig, så føler hun seg nok veldig klar for å starte i barnehagen i neste uke..3 kommentarer:

mammaKine sa...

Skjønne lille frøken uredd. Vi må treffes snart igjen :-)

Inger Lise - TiddyMin sa...

Hihi, flere fryktløse frøkner skjønner jeg. :-)
Tiden flyr ja, det skal ikke argumenteres i mot. Lykke til med barnehagen. :)

Marthe Glimt sa...

Så kult at hun elsker lilla! Det er den ultimate jentefargen - gøy å ha en liten prinsesse altså :o)