torsdag 8. august 2013

Home sweet home - og stressende situasjoner med barn


Det er alltid deilig å komme hjem igjen etter å ha vært ute på reise! Uansett hvor fint det er på tur, så er det liksom noe eget ved å være hjemme hos seg selv. Dessuten syntes både barna og jeg at det var veeeldig koselig å se pappaen i huset igjen!!

Det er ikke så veldig mye som stresser meg når jeg er ute på tur med barna. Men jeg må innrømme at jeg kan bli rimelig svett innimellom. Som f.eks. når man går igjennom sikkerhetskontrollen.. Lillesøster er jo ikke av den sorten som liker å stå rolig, og hun snur seg heller ikke tilbake for å se om hun ser noen hun kjenner, hun bare løper og løper. Da er det rimelig stressende å få all håndbagasjen opp på båndet, ta ut mac og ipad, ta av klokke, ta opp flytende (for all del uten at lillesøster får øye på det), gå igjennom sikkerhetskontrollen. Så er det jo typisk at man blir valgt ut til en sånn ekstrakontroll som de tar på hver tjuende person eller hva det er.. Og så er det jo påan igjen når man skal samle sammen alle tingene sine, fortsatt uten at lillesøster skal stikke av eller se hva du har for noe snacks med til flyreisen. Puh!

Vi hadde forresten en annen stressepisode da vi var på badeland i går. Jeg var rimelig svett da vi kom ut av garderoben der, for å si det sånn. Ikke bare bare å få dusjet seg selv og de to, få på alle sammen klær og komme seg helskinnet ut fra en stor garderobe full av folk. Lillesøster tisset selvsagt en stor dam på gulvet også, og syntes det var veeeldig spennende med alle andres ting som lå utover garderoben der.

Så for å oppsummere, så kan man jo si at det går fint å ha barna alene, men det er jo veeldig kjekt at man er to om det sånn til vanlig! Pappaen i huset og jeg har faktisk seks års kjærestedag i dag også. Nydelige roser sto på bordet og ventet på meg da vi kom hjem her! Litt pinlig at jeg selv hadde glemt av hele dagen, men jeg kan sikkert unnskylde meg med at jeg har hatt nok å henge fingrene i i dag ;) 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg skjønner godt at du blir stressa av en sånn sikkerhetskontrollsituasjon! Har aldri flydd med så små barn, men har jo hatt små barn i andre situasjoner.

Jeg kom til å tenke på vår opplevelse fra Heathrow tidligere i sommer, må bare fortelle:

Nå har vi større barn (9 og 12), så det er ingen fare for at de stikker av, ei heller hadde vi med oss drikke/bestikkelser som måtte skjules. Men med klokker og vesker og andre verdisaker er vi litt opptatt med å holde øye med båndet.

Da vi forlot London, var dama bak båndet veldig nøye med å ikke sende vår bagasje gjennom skanneren før vi selv gikk gjennom den der "døra" (tror de er det de fleste plassene?). Så ble vi fire spurt av den mannlige kontrolløren på andre siden om vi reiste sammen. Vi bekrefta det, og planla å sende minstemann gjennom sjekken først. Men nei, han ville ha mannen min først, så minstemann. Deretter dattera vår, og meg til slutt. Vi har snakket litt om det i ettertid, om hvorfor han gjorde det sånn. Vi har konkludert med følgende:

1.) Han ville ha mannfolkene først i tilfelle behov for kroppsvisitering. Da vi jentene var klare for sikkerhetsklarering, var hans kvinnelige kollega ledig for evnt kroppsvisitering (som jeg for en gangs skyld slapp!!!).

2.) Han ville til en hver tid ha en voksen på hver side. Som sagt ikke noe utfordring for oss med barn som ikke stikker av, men en veldig lur rutine å ha inne!

Mulig han hadde helt andre hensikter, men i alle fall opplevde vi at de hadde gjennomtenkte rutiner, noe som i seg selv er beroligende for alle :-)

TreTette sa...

Jeg skal -aldri- ut å fly alene med piratene. Merk mine ord! Kanskje, men bare kanskje, skal jeg revurdere beslutningen når samtlige har passert tjue... ;-)

Inger Lise - TiddyMin sa...

ÅÅj, ja flyplass kan være meget stressende med små barn. Forrige gang vi var ute å flydde skulle snuppa på død og liv trille kofferten sin selv - noe som er helt greit det om vi ikke allerede hadde vært seint ute og gaten var i ferd med å stenge. Endte med hyl og spark under armen, mens jeg løp gjennom flyplassen. Vi rakk det heldigvis, og hun roet seg så snart vi fikk satt oss til rette på flyet - takk og lov! :-)

Velkommen hjem, og grattis med 6-års kjærestedag i dag! <3