onsdag 6. mars 2013

Bilsikkerhet


Jeg er opptatt av sikkerhet i bil. Derfor har jeg vært veldig bestemt på at Daniel skal sitte mot kjøreretningen så lenge som mulig - og ihvertfall til han er fire år, sånn som anbefalt. Dessverre så har lillesøster vokst ut av bilsetet sitt nå, og måtte overta storebrors sete. Bilen vår er også såpass liten at det ikke er mulig å ha to bakovervendte seter. Hvis vi skulle plassert et stort sete bakovervent bak sjåføren, så ville ikke sjåføren fått plass til bena sine. Og det hadde jo ikke akkurat vært bra for sikkerheten, eller hva?!
Derfor har storebror nå fått seg et fremovervent sete, og lillesøster har overtatt storebrors gamle sete. Det er jo bare to måneder til storebror fyller fire år, så da må jeg kunne si meg fornøyd. Begge barna var ihvertfall strålende fornøyd med sitt nye sete, og de virket mye eldre med en gang.

Storebror har forøvrig ikke klaget et sekund på at han har sittet trangt i det bakovervendte setet. Ofte har andre kommentert at det er for trangt for han, men det er jo bare fordi vi overfører våre egne følelser til barna. Barna er jo så myke i kroppen, og blir ikke stive i bena på samme måte som oss. Så vi har stolt på at det ekspertene sier er riktig, og tenkt at så lenge han er fornøyd selv, så sitter han nok fint.


4 kommentarer:

Gøril sa...

Tilde satt også bakover til januar i år. Hun satt heller ikke trangt. Hun bruker fortsatt samme sete, bare snudd nå.
Kunne ikke Daniel bruke det samme sete?

Enig i at bilsikkerhet er kjempeviktig, dere er superflinke.

Marianne sa...

Helt enig med deg! Kasper sitter fortsatt bakover og det ser jeg for meg at han gjør til over sommeren. Han har aldri klaget på noe som helst og jeg tror ikke jeg hadde snudd han om han hadde gjort det heller :)

Ambivalentica sa...

Jeg er også som deg, og nekter pappaen å flytte setet til Arvingen andre veien. Han har rundet meteren for en stund siden, men sitter overhode ikke trangt etter min mening, og virker såre fornøyd selv. De er jo bl.a mye mer bøyelige enn oss voksne. Vi har intet mindre enn tre bakovervendte bilstoler...var pent nødt til å investere i ny bil da Mini meldte sin ankomst, ja.. :)

mona sa...

Hmm.. Jeg tenkte faktisk aldri på at Daniel kunne brukt det samme setet. Men det kunne han sikkert. Er usikker på hvor lenge han kunne brukt det da. Tenkte bare det var naturlig at Ada tok over det, og at han gikk over på neste størrelse.