mandag 8. oktober 2012

Reykjavik 2012


De som har fulgt meg en stund har nok fått med seg at jeg pleier å reise på en årlig jentetur. Vi er åtte jenter som har holdt sammen siden vi var på samme russebil i år 2000. De siste årene har vi hatt et konsept hvor vi sparer 400,- per mnd, som settes inn på en felles konto. Det vil si at vi har et budsjett på 4800,- per pers når vi reiser på tur, enten på sensommeren eller høsten. To og to arrangerer turen (dette går på rundgang), og de andre vet ikke hvor vi skal før vi møtes på Oslo s eller Gardermoen. I år visste vi hvor vi skulle (lang historie), men ikke opplegget på turen. Rett og slett et genialt og fantastisk bra opplegg!!


Turen i år gikk som nevnt til Reykjavik, Island. Jeg har alltid hatt lyst til å reise til Island, så jeg var veldig fornøyd med årets reisemål.
Vi reiste avgårde torsdag morgen, direkte med Norwegian. På vei fra flyplassen stoppet vi innom "Den blå lagune". Det var vel verdt turen! Veldig eksotisk og deilig å bade i de varme kildene.


Dag to skulle vi på hvalsafari. Vi hadde utrolig flaks, og fikk knallvær på turen! Allikevel var det en del dønninger ute på sjøen, og et par av jentene ble skikkelig dårlig. Vi fikk se flere hvaler, men bare av den typen hvor vi så en ryggfinne som kom opp og forsvant ned igjen. Vi var vel enige om etterpå at hvalsafarien kanskje ikke var den største opplevelsen på turen, men morsomt å ha vært på (ihvertfall for oss som holdt oss friske).


Ellers ble det selvfølgelig en del cafeturer og litt shopping. Hver kveld gikk vi også ut og spiste utrolig god middag. Jeg trodde ikke at de var så flinke med mat på Island, men vi hadde virkelig noen gode matopplevelser!! Hvis du skal til Reykjavik, så MÅ du spise på "Grill Market" og "Fish Market". Fantastisk god mat, og god service. På sistnevnte sted gikk vi for en niretters tasting menu. Vi var så mette på slutten at vi nesten rullet ut, og allikevel klarte vi ikke å la være å spise de siste rettene.


Alt i alt så hadde vi nok en fantastisk bra tur! Vi har det alltid like gøy sammen, og jeg kan ikke huske sist jeg lo like mye. Eneste som er litt synd, er at vi ikke fikk med oss noen vulkan eller geysir. Men det var såpass langt å kjøre til nærmeste, så dette hadde det gått bort en hel dag til. Derfor droppet vi det, selv om noen av oss vurderte å gjøre det på shoppingdagen.

Og det beste av alt er selvfølgelig å komme hjem til familien igjen. Det er jo ikke bare bare å reise fra barna når de er så små. Men det har gått veldig bra, og så er det jo ekstra stas å se hverandre igjen når man har savnet hverandre!
Jeg kan skrive litt mer om hvordan vi har gjort det i forhold til amming osv. mens jeg har vært borte senere, for de som er interessert i det.

5 kommentarer:

Ida sa...

Ser ut som en fin tur da! Jeg er veldig interessert i å lese om hvordan du gjorde det med ammingen o.l ;)

mammaKine sa...

Hehe, så morsomt. Mammaen min har vært på Reykjavik akkurat samme dager som deg ;-) Verden er ikke stor.
Stas med jentetur. Genialt opplegg :-) Ser og høres ut som at dere storkoste dere altså!

Siv Iren sa...

Tusen takk for strålende innlegg Mona. Akkurat det jeg trengte for å overbevise jentegjengen min :D

★ Heidi ★ sa...

Fantastisk jentetur da:)
En slik tur gjör at man kommer hjem med ny energi! Misunnelig;)
Meg og mannen skal til Sevilla i november. Gleder meg veldig til det da selv om jentetur er noe helt annet!
Fin kveld til deg/ Heidi.

Bekka sa...

Høres ut som dere har hatt en kjempefin tur - herlige bilder!
Vi er i gang med sparing til et lignende opplegg inspirert av deres, og blir tur på klubben vår til neste år, det blir bra :)