tirsdag 11. september 2012

7 mnd


7 måneder har gått siden denne lille frøkna så dagens lys for første gang. Jeg skjønte vel allerede da hun lå i magen at hun kom til å være en aktiv liten frøken. Nå er hun høyt og lavt, og er sjelden i ro. Hun blir raskt sint hvis hun blir plassert i lekegrinda, og må helst underholdes med noe hvis hun skal være fornøyd i vippestolen.
Men om hun får krype fritt rundt i huset, så er hun stort sett fornøyd. Da kryper hun glad og fornøyd rundt, og utforsker alt rundt seg. Hun tar seg gjerne en tur ut i gangen, eller inn på lekerommet til storebror. Men til mors frustrasjon, så er ledninger noe av det mest spennende hun kan få tak i. Hun er strålende fornøyd hvis hun får ligge og utforske ledningene. Og de skal helst smakes på også. Så mor har selvfølgelig hetta for at hun skal gjøre som kaninene, og tygge hull på ledningen (bank i bordet - vi prøver å holde henne unna).
Ellers er favorittleke nr to alle bokstavene til storebror som henger på kjøleskapet. De skal helst rives ned alle sammen, og spises litt på. Aviser er også stas, og storebrors duplo eller puslespill.
Hun har begynt å leke mye i høyden nå, og sitter ofte på knærne mens hun utforsker ting. Jeg mistenker at det ikke er snakk om lang tid før hun begynner å reise seg helt opp.

Hun sover fortsatt lite. Selv om hun kan glimte til og sove en laang lur innimellom, og helst når vi egentlig skal ut på noe. I dag gjorde vi et forsøk på å gå over til bare èn lur på dagtid. Det fungerte veldig fint i dag, så jeg tror vi skal prøve på det fremover! Da sov hun faktisk i 2,5 time. Så trodde jeg at hun skulle sovne tvert kl 19, men jammen holdt hun det ikke gående til klokken var passert 20 allikevel. Jaja, det var ihvertfall ingen ting sammenlignet med i går, når hun ikke sovnet før klokken var nesten 24.

Ellers så tror jeg at den andre tannen nede tittet frem i dag, så da har hun fått to tenner. Hun elsker forøvrig å pusse tennene - vi bruker elektrisk tannbørste fra clas ohlson.


Storebror er veldig glad i lillesøsteren sin. Han er veldig opptatt av hvor hun er, og må ofte bort og rufse henne litt i håret. Men han kan være rimelig hardhent med henne innimellom også, det er godt hun har vett til å si ifra..
Og storebror er nok lillesøsters store helt. Hun synes det er veldig stas å se storebror på trehjulssykkelen eller på sparkesykkelen når vi går til og fra barnehagen. Og hun blir veldig glad hvis hun får leke med duploen sammen storebror. Selv om storebror ofte blir irritert for at lillesøster ødelegger..

Så kort gjenfortalt, så kan man vel si at det er veldig koselig og litt slitsomt å være mammaen til Ada - men mest koselig altså! Vi gleder oss til fortsettelsen, og er så lykkelige for at hun er en del av familien vår nå. Jeg tenker ofte på hvor utrolig heldige vi er som har fått to friske barn ♥

7 kommentarer:

Janet sa...

Gratulerer! Typisk at favorittleken er ledninger som hun ikke kan holde på med... Håper det går seg til med legginga nå snart. Styrer på her også. Frustrerende det der. Men ja,- vi er jo heldige.
Herlige bilder!

Christina sa...

Jeg tror det må være noe med navnet Ada ;) Vår Ada er en særdeles aktiv og viljesterk 1-åring. (Vi har forøvrig mange felles bekjente, og kommer fra samme plass ) Morsomt at jeg kommer over bloggen din for en tid tilbake, titter innom rett som det er :)

nullfiresyvni sa...

Så koselig. Og veldig moro å ha fulgt med dere disse syv månedene. Gleder meg til fortsettelsen.

Klem Kirsti

Madeleine sa...

Så herlig skrevet, Mona! Og for et nydelig bilde av søskenkjærlighet! Elaker det!

Madeleine sa...

Elsker det! hehe... ;D

mona sa...

Haha, spørs om det ikke er noe med navnet, ja! Vi har faktisk spøkt med det i barselgruppa før, siden ei i barselgruppa hadde en Ada i sin forrige barselgruppe som var helt lik.. Jeg synes jo at hun burde fortalt det før vi bestemte oss for navn ;)
Nå ble jeg selvfølgelig nysgjerrig på om jeg vet hvem du er. Hyggelig at du titter innom da!

Regni sa...

Hun er så nydelig! Og mammaen er jo så flink å fange denne nydeligheten på bilder også. :-) Forøvrig høres beskrivelsen av henne veldig lik ut som vår lille tuppe. Opp og fram og vil mer og mer i et rasende tempo. Nå som vår er godt over året er det utrolig festlig å se hvor mye hun faktisk har lært seg og hvor mye hun tar etter storesøster. Du har mye å glede deg til!