onsdag 29. august 2012

Søvn - og kvikke babyer


Barna i huset her driver visst med et slags forskningsprosjekt. Jeg er sikker på at de samarbeider, og det er nok lillesøster som er hovedhjernen bak forskningsprosjektet. Hun passer på å vekke oss sånn ca hver time om natten. Og hvis hun er utslitt, og plutselig sover i to-tre timer i strekk, så er det storebror som tar jobben. Jeg tipper de er ute etter å finne ut hvor lite søvn mennesker kan klare seg med.
Siden vi kom hjem fra ferie har vi hatt mange 3-4 timers netter her i heimen. Og da snakker jeg ikke 3-4 timer i strekk altså, det er når vi legger sammen alle de små bolkene hvor vi får sove litt. Jeg kan ikke huske at vi har hatt noen sekstimersnetter etter ferien, men det er mulig at det kan ha vært et par av de. Man blir litt surrete i hodet når man ikke sover. Merkelig nok, så blir vi aldri sånn trøtt at vi føler at vi holder på og sovne i stolen. Neida, vi blir bare sånn trøtt at man føler uro i kroppen, tåke i hodet og får hjertebank så snart man tar en slurk kaffe. Heldigvis, så vet man jo at tiden går så fort. Når barna blir eldre kommer vi vel til å klage over at de sover for mye!
I neste uke har jeg ihvertfall ikke så mange planer, så da kan jeg slappe av litt på dagene. Forresten så tenkte jeg vel det samme i forrige uke, og uka før der, og uka før der. Men så bare hoper det seg opp med ting som "må" gjøres. Jeg prøver å bli flinkere til å ikke ha så mye planlagt, men det er jammen ikke så lett.

I dag var vi forøvrig på 6 mnd kontroll hos lege på helsestasjonen. Og legen mente (ja, jeg er sikker på at hun var helt seriøs) at lillesøster var den kvikkeste seksmånedersbabyen hun noen gang hadde sett. Haha, vi har trukket vinnerloddet!! Fineste lillesøster som ikke har tid til å sove, men som bare utvikler seg i rekordfart.
Jeg ble forresten enig med legen om å prøve melkefri diett i et par uker fremover. Lillesøster er dessverre en del plaget med eksem. Er det noen som har erfaring med melkefri diett og eksem? Og er det kanskje noen som har gode tips når det gjelder å komme i gang med melkefri diett? Er jo ikke bare bare akkurat..

5 kommentarer:

★ Heidi ★ sa...

Melkefri diett ja... Der er jo jeg ennaa...
Legen i Norge ba meg holde meg unna i 2 uker og saa se det litt an...
Legen her i Spania derimot bad meg holde meg unna et par maaneders tid. Og ikke bare kumelk altsaa, men ogsaa fra geit, sau, böffel pga kryssreaksjoner. Saa da ble det ikke noe manchego paa meg likevel.
Det er viktig at jeg holder meg 100% borte fra ALLE melkeprodukter (her maa du bare lese paa etiketter) i en periode slik at kroppen til Sander naa faar gaatt i 0 hva gjelder antistoffer... Dersom jeg fortsetter aa spise melkeprodukter i liten grad vil det likevel trigge immunsystemet hans og han vil fortsette aa vaere plaget av magevondt og utslett.
Utrolig vanskelig og jeg maa til stadighet begynne paa nytt. Her om dagen spiste jeg litt skinke og jammen inneholdt det ikke baade spor av melkeprotein og laktose...
Ikke lett, men skal si det er litt av en slankekur. Jeg har alltid vaert veldig glad i melkeprodukter, og ser naa at det har vaert kilden min til fett. Föler meg like slank naa som för jeg ble gravid.
Lykke til:)

Siv Iren sa...

Jeg var gjennom det samme da Nora var lita og hadde glede av oppskrifter osv på en del nettsider. Husker ikke om det var akkurat disse, men her er hvertfall noen :) Ellers husker jeg også at det lot seg dårlig kombinere med lite søvn, så det er kanskje noe å tenke på. Det var liksom nok å holde hverdagen i gang følte jeg, og da hadde jeg jo kun ett barn. Du får føle deg frem selv for å se hvordan det går. Gi forresten gjerne beskjed om du skal til Oslo en dag, jeg er fleksibel og kan eventuelt la Mali ha fri fra barnehagen en dag :) Når du har seiret over terrorveldet altså ... Stor klem!

http://glutenogmelkefri.blogspot.no/
http://matutenmelkglutenogsukker.blogspot.no/2012/08/mmmmmoussssakaaaa-glutenfri-og-melkefri.html
http://utenmelk.no/

Pia sa...

Ha ha, jeg er overbevist om at unger som sover lite er de kvikkeste! Har vært gjennom det der... Og det er jo klart det - den tida jevnaldrende bruker på å sove, må jo disse andre finne på noe annet.
Jeg kommer IKKE til å klage på at de sover for mye når de blir eldre - det kan ikke sammenlignes med den følelsen av å aldri få sove mer enn ca en time i strekk.... Så igjen, føler med deg, hold ut, og så går det seg til. Treåringen vår sover nå stort sett hele natta. Sover ikke akkurat lenge utover morran, men...

nullfiresyvni sa...

Huff. Lite søvn er ikke moro! Har våre runder her og. Til tider går vi rundt hverandre som zombier. Håper det går over snart!

Ha en fin helg (håper den byr på mer søvn)

Kirsti

Janet sa...

Jepp. Det er akkurat sånn vi har det her i huset og. Er det ikke den ene, så er det den andre. Det verste er når begge holder det gående. Men,- ja de blir vel utrolig oppegående vesener dette her. Hihi. selv om foreldrene holder på å bli gale ;)
Og lykke til med melkefri diett. Hørtes ikke fristende ut. Her hadde storebror helt ekstremt mye eksem rundt 6 - 8 måneder. Jeg gikk til helsesøster, lege og hudlege med ham men det var ingen av dem som anbefalte at jeg skulle kutte ut melk. Her var det bare salve og kremer. Så fant vi endelig den ene kremen som funka etter ca 15 andre forsøk.