torsdag 16. august 2012

Dagen (og natta)


I går kveld var vi i seng kl 24. Kl 06 våknet storebror og mente at det var morgen. I mellomtiden hadde jeg ammet lillesøster kl 01 - 02 - 03 og 05. I tillegg måtte jeg inn og sitte litt hos storebror kl 02.30 og 04.

På den siste ferien vi hadde nå synes jeg at lillesøster sov bedre enn på lenge, både på dagtid og natt. Og når storebror i tillegg sov på mormor og morfar sitt soverom, og mormor sto opp med han om morgenen uten at jeg merket noe til det, så følte jeg meg veldig uthvilt etter ferien. Herlig å føle at man får litt ekstra energi!
I morges følte jeg derimot at all energien jeg hadde etter ferien bare ebbet ut, og lurte litt på hvordan dette skulle bli fremover. Jeg tenkte at nå må jeg bare guffe på med masse mat til lillesøster, sånn at hun sover bedre.

Siden det var planleggingsdag i barnehagen i dag, dro vi på stranda sammen David, Mari og mammaen deres. Herlig å ha noen venner som har barn på akkurat samme alder, og som ofte har planleggingsdag på samme dager som oss.
Da jeg serverte lillesøster litt av storebrors smoothie (med sugerør!!), fikk jeg plutselig se en bitteliten tann som tittet frem i munnen til hennes. Så da fikk jeg nok en gang bekreftet det jeg lærte med storebror, at når det kommer skikkelig dårlige perioder med søvnen, så er det som oftest en grunn til det ;)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så artig! Hvordan går det med innføring av fast føde?

★ Heidi ★ sa...

Det var naa inderlig godt...Jeg syns det er mer enn nok med amming to ganger pr natt jeg...
Ammer du henne hver gang hun vaakner, eller er det nok aa bysse litt, gi smokk eller lignende?

mona sa...

Vi har ikke kommet så veldig langt. Hun får noen smaksprøver i løpet av dagen, når vi spiser noe hun kan få smake. Ellers har det stort sett bare vært grøtmåltidet på kvelden som har vært fast. Tenkte jeg skulle begynne innføring av flere faste måltider nå :) Skriver nok litt mer om det senere!

mona sa...

Jeg må amme henne hver gang hun våkner. Hun våkner så lett til, og hvis jeg ikke får henne til å sove igjen veldig fort, så holder hun det gående i et par timer :S Dessuten tar hun hverken smokk eller koseklut. Mulig jeg kunne fått det til hvis jeg hadde satt henne i vippestolen, men det har jeg ikke giddet å prøve (er den vi må ty til ellers når hun ikke sovner ved puppen ;)). Når hun får flere faste måltider i løpet av dagen skal jeg nok ta en liten nattavvenning, og se om vi kan slutte med nattamming :)

nullfiresyvni sa...

Hørtes ut som en tøff natt. Lillegutt ammes med tre-fire timers mellomrom men de fleste netter bruker jeg gjerne et par timer på å få han til å sove igjen...og da blir det bare en times søvn på mor. Ikke veldig energisk på momrgenen da nei.

Kirsti

Elin sa...

Gratulerer søteste Ada med den første lille tannebissen!
Huff ja slike perioder er enormt slitsomme, men hva ofrer man ikke for småttisene!
Super-mom trenger vell ikke søvn ;)

God helg :)

Pia sa...

Kan ikke si annet enn at jeg forstår deg godt, og siden jeg ligger litt før deg i løypa vet jeg at det går seg til. Etterhvert.